PSD iese la atac împotriva lui Nicușor Dan
PSD iese la atac împotriva lui Nicușor Dan
Social Ultima Ora

PSD cere DEMISIA lui Nicușor Dan, după ce, o femeie a fost omorâtă de câini în Sectorul 6

PSD reacționează dur la adresa Nicușor Dan, după ce, o femeie a fost ucisă de câini în Sectorul 6 din București.

Concret, PSD cere demisia Primarului General al Capitalei, acuzându-l pe acesta că nu a gestionat așa cum trebuie problema câinilor vagabonzi din București.

”Nicușor Dan, demisia! Ai promis că salvezi Bucureștiul! Dar ai livrat doar nesimțire și indolență, în timp ce oamenii sunt sfârtecați de câini, incapabilule!

Ai promis electoral că îți dai demisia dacă nu rezolvi problema câinilor fără stăpân. Dar ai sfârșit prin a-i aduce din nou pe străzi, alături de mizerie, gunoaie și șobolani!

Iar, în timp ce în Capitala lui Nicușor Dan oamenii sunt uciși de câini, USR tace complice la culpa penală a primarului lor!

Un scut de tăcere nerușinată în jurul lui Nicușor Dan, la fel ca celelalte cazuri de primari-penali ai USR!Un singur gest, Nicușor Dan – Demisia!

Ai promis! Nu ai făcut! Pleacă!””, scrie PSD pe facebook.

Citește și :FOTO. Ea este femeia de 43 de ani UCISĂ de CÂINI, în București. Mesaj emoționant 

PSD cere DEMISIA lui Nicușor Dan, după ce, o femeie a fost omorâtă de câini în Sectorul 6
PSD cere DEMISIA lui Nicușor Dan, după ce, o femeie a fost omorâtă de câini în Sectorul 6

PSD cere anchete extinse la Primăria Municipiului București și Sectorului 6

PSD a solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, o anchetă extinsă la Primăria Municipiului București și Sector 6 pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili pentru moartea femeii ucisă de câini în zona Lacului Morii din București.

Potrivit unui comunicat de presă, PSD susține că „cei doi edili, prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii”.

„Primarul General, Nicușor Dan, nu a alocat resursele necesare și nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa. Iar, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor și sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens. Instituțiile statului trebuie să acționeze cu maximă fermitate pentru anchetarea și condamnarea celor vinovați de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili și-ar fi făcut datoria”, se arată în comunicat.

Nicușor Dan: Cine a greșit va plăti

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la mai bine de 30 de ore de la uciderea unei femei de o haită de câini în zona Lacul Morii. Într-un mesaj postat pe Facebook, edilul susține că în acest timp a discutat cu persoanele implicate.

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi. Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB.
Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti.
Mai important, cu ce trebuie să facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete“, a transmis Nicușor Dan.
PSD cere demisia lui Nicu;or Dan. Promisiunea Primarului General
PSD cere demisia lui Nicu;or Dan. Promisiunea Primarului General

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunţat că va cere Parlamentului modificarea legii Poliţiei Locale, iar la nivel local înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj. De asemenea, edilul a anunţat demararea unei anchete interne la Poliţia Locală Sector 6. Măsurile vin după ce o femeie a murit muşcată de câini în zona Lacului Morii.

Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie, serviciul să fie delegat inclusiv Sectoarelor)! De asemenea, vom extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea! Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Politia Animalelor. Astfel, vidul legislativ trebuie înlăturat.

Concret, voi cere Parlamentului sa modifice OUG 155/2001, scrisa cu 9 ani inainte de infiintarea Politiei Locale trebuie coroborată cu Legea 155/2010 dupa care funcționează Poliția Locală.

Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislația actuală prevede aceste competențe la nivel de UAT, in cazul nostru, Municipiul București, în alte cazuri comune, orașe, municipii. Voi bugeta pentru următorii ani acțiuni temeinice de verificare și campanii reale de constientizare cu privire la sterilizare! Vom bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea.

Vom bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați. Câinii vor fi permanent luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane„, a transmis Ciprian Ciucu, printr-o postare pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.