PSD mult înaintea PNL în preferințele bucureștenilor
PSD mult înaintea PNL în preferințele bucureștenilor
Ultima Ora Politic

PSD, atac incendiar la opoziție. ”Distrugerea, singura „realizare” a lor în folosul românilor”

Una dintre mizele pentru care PNL, USR și celelalte partide din opoziție vor să schimbe majoritatea parlamentară și să răstoarne Guvernul este eliminarea OUG 114/2018, care, între alte aspecte pozitive, a relansat sectorul construcțiilor din România! Datele Eurostat demască fără echivoc habarnismul economic al preşedintelui Iohannis şi al liderilor Opoziţiei. Volumul lucrărilor din construcţii în România a crescut cu 31% în al doilea trimestrul din 2019, prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut.

Printre măsurile introduse de OUG 114 destinate sectorului de construcţii se numără salariul minim pentru lucrătorii din construcţii de 3.000 de lei, scutirea de la plata de impozite pentru salarii cuprinse între 3.000 de lei şi 30.000 de lei brut, exceptare de la plata CASS şi reducerea cotei de CAS.

Totodată, abrogarea OUG 114 va crește semnificativ facturile la gaze și energie electrică, fapt ce ar genera pierderi uriașe pentru buzunarele românilor. Este cât se poate de limpede că PNL și USR sunt indiferente la creșterile uriașe ale facturilor la utilități pe care ar trebui să le suporte populația, în cazul eliminării plafonului la prețurile pentru gaze și energie electrică.

Evaluarea realizată de Asociația Companiilor de Utilități, care adună marii distribuitori și furnizori de energie electrică și gaze naturale, arată că dacă s-ar abroga OUG 114 și s-ar desființa plafonul la prețurile din domeniul energiei, acestea ar crește cu circa 50 de lei la gaze și 100 de lei la energie electrică. Dar partidelor din opoziție nu le pasă câtuși de puțin de impactul social negativ pe care l-a genera abrogarea OUG 114, pentru că, așa cum au dovedit și până acum, le este frică de moarte de guvernare! Singura preocupare a celor două partide este să servească interesele corporațiilor, care au fost nevoite să își diminueze profiturile în urma plafonării prețurilor la gaze și electricitate. Cererea cu insistență a PNL și USR privind abrogarea plafonului la gaze și energie electrică arată ipocrizia și discursul demagogic al celor două partide cu privire la inflație. Deși acuză Guvernul pentru nivelul inflației, ele susțin măsuri care ar genera creșteri semnificative ale inflației!

Creșterea prețurilor la gaze și electricitate ar genera majorări de prețuri la nivelul întregii economii.

Abrogarea OUG 114/2018, pe care o va face PNL și USR dacă vor ajunge la putere, va avea un efect catastrofal asupra investițiilor din toate comunitățile locale. Toți primarii din țară vor avea de suferit, deoarece că se vor bloca toate proiectele de investiții depuse deja prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Fondul de Dezvoltare și Investiții, adoptat prin OUG 114/2018, conține multe alte prevederi cu impact pozitiv asupra românilor: stoparea creșterii prețurilor la gaze și energie electrică, scăderea dobânzilor la creditele noi contractate de cetățeni, construcția de grădinițe cu profil sportiv și multe altele.

În concluzie, este evident că partidele din opoziție nu vor dezvoltarea României și bunăstarea cetățenilor ei! Asistăm doar la blocaje, denigrări și distrugeri a tot ceea ce PSD a realizat pragmatic în ultimii trei ani pentru români, respectiv creșterea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor copiilor, relansarea investițiilor și a infrastructurii, creșterea numărului locurilor de muncă, revitalizarea zonei rurale, și alte măsuri pentru creșterea calității vieții de zi cu zi și a veniturilor oamenilor! Toate aceste realități și fapte concrete sunt contracarate doar de vorbele goale ale opoziției și ale președintelui, care nu au venit niciodată cu un program alternativ de guvernare sau cu o viziune de modernizare a țării pe termen scurt sau mediu. Desigur, este foarte ușor doar să vorbești de pe banca de rezerve, fără să intri în teren!…, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Cristina Elena Dinu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.