Protestatarul rănit de grenadele jandarmilor în 10 august și infectat mai apoi în spital a părăsit România
Ultima Ora Social

Protestatarul rănit cu grenada la picior DEVASTATOR la adresa lui Dragnea. ”Felicită jandarmii cum felicita Iliescu minerii”

Protestatarul rănit cu grenada la picior DEVASTATOR la adresa lui Dragnea. ”Felicită jandarmii cum felicita Iliescu minerii”

Doru Oprea, protestatarul rănit de o grenadă la manifestația din 10 august, a mers marți la audierile de la Parchetul General.

Întrebat ce părere are despre faptul că Liviu Dragnea și Carmen Dan au susținut că jandarmii au acționat legal și corect, bărbatul a răspuns: ”ei așa vor susține până la final. Exact cum și Iliescu și Roman vor susține că au respectat legea la Mineriada din 91. Sper doar ca acest dosar să nu fie încă un dosar Mineriada uitat de lume și tărăgănat vreo 25 de ani. Sper ca acei vinovați să fie găsiți cât mai repede. Pe modelul Ion Iliescu, care a felicitat minerii care au venit în București și au semănat panseluțe și au bătut cu ciomegele protestatarii de atunci, exact cum am fost și noi bătuți și gazați și împușcați cu grenade. Exact același sistem FSN-ist de acum 28 de ani”.

Potrivit Digi24, Oprea a susținut că a depus mai multe probe: ”Am fost sunat luni de un domn procuror de aici și am fost chemat să reiau tot ce am scris în declarație. Am dat o declarație amănunțită cu absolut tot ce s-a întâmplat în 10 august. Declarația a durat trei ore. Am depus la dosar blugii pe care i-am avut pe mine, care sunt acum probă. Blugii sunt găuriți, prin ei mi-a intrat capacul de grenadă în picior. Am depus șosetele și capacul de grenadă din picior, plus alte două bucățele de plastic. S-a întocmit proces verbal, am cerut și o expertiză medico-legală, pentru că eu consider că mi-a fost pusă viața în pericol”.

Aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General în urma violenţelor din Piaţa Victoriei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.