Video. Scandal. Protestatarul Ceaușescu a fost săltat de poliție și amendat
Video. Alertă. Protestatarul Ceaușescu a fost culcat și încătușat de polițiști
Ultima Ora Justiție Politic Social

Protestatarii #Rezist au ajuns la casa lui Ion Iliescu: „Ți-a sunat ceasul”

Protest la casa fostului președinte al României, Ion Iliescu, după anunțul făcut de procurorul general al României, Augustin Lazăr, că a fost trimis în instanță dosarul Revoluției. În acest context, protestatarul #rezist Marian Ceaușescu  a început să strige „‘ți-a sunat ceasul” în fața casei lui Ion Iliescu. Amintim că Ion Iliescu a fost externat la finele săptămânii trecute, după ce a fost operat pe 1 Aprilie la Institutul C.C. Iliescu, din cauza unei complicații cardiace.

„Astăzi secția parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a inaintat instanței de judecată rechizitorul în cauza cunoscută generic sub numele de dosarul Revoluției. E un moment deosebit pentru justiția militară și pentru justiția română în general. Finalizarea acestei cauze de către colegii nostri reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am propus în urmă cu trei ani, soluționarea dosarelor istorice. Oameni istorici au avu aprecieri in legătură cu momentul decembrie 1989. Astăzi juriștii incheie această provocare, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele din decembrie 89 nu e una instituțională, ci este una individuală”, a anunțat, luni, procurorul general.

Augustin Lazăr a precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016, menționând că pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probleme obținute dupa 13 iunie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.