Aviz favorabil pentru prima de comercializare în agricultură pentru produsele românești
Dezvoltarea agriculturii ecologice. Subvenții acordate acestui sector
Ultima Ora Politic

Promisiuni marca PSD. Se propun noi măsuri de sprijin pentru agricultori și tineri

“Începând cu luna ianuarie 2017, Ministerul Agriculturii a implementat scheme de ajutor pentru producătorii interni de legume și fructe. Iată că în 2019, Guvernul PSD include în buget subvenții pentru producătorii agricoli de legume și fructe care au efecte foarte bune: Programul Tomate Românești și Programul de sprijin cultivare usturoi. Veștile bune continuă deoarece în bugetul pe 2019 este prins și programul de 10 Centre de colectare și procesare legume fructe, program prevăzut în Programul de guvernare”, a arătat deputatul Alexandru Rotaru în declarația politică susținută marți, 14 mai.

“Mai mult, PSD propune un nou tip de subvenție în legumicultură:  Programul primul solar care va sprijini fiecare familie care dorește să își facă un solar de legume și care va beneficia de finanțarea necesară pentru investiția în spațiul protejat. În continuarea măsurilor de succes luate de Guvern,  PSD a hotărât să meargă pe aceeași linie și cu alte măsuri suplimentare. Se dorește susținerea tinerilor pentru cumpărarea de locuințe, prin programul „Prima Casă”, astfel încât creditul să fie luat și rambursat în condiții mai avantajoase, prin rate fixe și condiții mai ușoare de creditare.

Programul va sprijini tinerii ca să aibă acces la o locuință și pe de altă parte va impulsiona domeniul construcțiilor. Este avută în vedere și înghețarea impozitelor pe proprietate până în anul 2040. PSD continuă să-și ducă la îndeplinire măsurile asumate în Programul de Guvernare și totodată lucrează la noi măsuri menite să faciliteze și să îmbunătățească viața românilor pentru că România merită mai mult! Românii merită mai mult!”, a concluzionat deputatul social-democrat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.