Promisiune PSD: echitate socială și calcularea tuturor pensiilor pe principiul contributivității 1
Ultima Ora Politic

Promisiune PSD: echitate socială și calcularea tuturor pensiilor pe principiul contributivității

Partidul Social Democrat s-a exprimat tranșant în problema pensiilor speciale, deoarece nu ne dorim să mai existe pensionari de rând și pensionari speciali, respectiv pensionari de lux! În timp ce toate celelalte formațiuni politice parlamentare doar au declarat că nu mai vor pensii speciale, PSD a dovedit o preocupare reală față de acest subiect sensibil, precum și faptul că este singurul partid care dorește cu adevărat să dispară pensiile speciale din România! Restul partidelor doar au clamat că nu mai vor pensii speciale, dar nu au pus în aplicare dispariția pensiilor de lux când au fost la guvernare. Demersuri pur electorale și demagogice, așa cum ne-a obișnuit deja opoziția!

PSD a decis în mod democratic că toate pensiile din România vor fi calculate după contributivitate, și, în consecință, a și votat în Senat pentru dispariția pensiilor speciale! În acest fel, pensiile speciale devin pensii normale, iar PSD va adopta proiectul de eliminare a pensiilor speciale înainte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale, astfel încât să nu fie acuzat că folosește electoral această temă!

Taxarea mega-pensiilor este o decizie corectă pentru restabilirea justiției și echității sociale. Deși sumele obținute la buget din această măsură nu sunt semnificative din punct de vedere macroeconomic, măsura are un rol social uriaș pentru restabilirea echilibrului în societate.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă s-a ținut de cuvânt în tot ceea ce a promis persoanelor vârstnice. Luna trecută, toți cei 5,2 milioane de pensionari ai României au primit mai mulți bani, în cei trei ani de guvernare PSD majorând punctul de pensie de la 871 lei la 1.265 lei!

PSD va continua politica de creștere anuală a pensiilor, deoarece sunt încă mulți pensionari care o duc greu și care trebuie să aibă venituri decente și o viață independentă. Este obligatoriu ca evoluția pozitivă a economiei să se facă simțită în buzunarele fiecărui român, fie angajat sau pensionar!

Foarte grav este faptul că preşedintele a minţit când a spus că Guvernul nu mai poate plăti pensiile!

Iohannis fie habar nu are cum funcționează sistemul de pensii, după cinci ani de mandat, ceea ce este foarte grav, fie știe, dar vrea doar să provoace panică în rândul pensionarilor, cum a mai făcut și altă dată, când spunea că nu mai sunt bani de pensii!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.