Probleme pentru Emil Boc. Jurnaliștii au dat în judecată Primăria
PSD recurge la atacuri fără sens. Emil Boc, acuzat de promisiuni electorale nerealizate
Ultima Ora Politic

Proiect uriaș pentru Emil Boc. Cumpără apartamente noi pentru a le transforma în locuințe sociale

Primăria Cluj-Napoca are un buget de 1 – 1,5 milioane de euro pentru cumpărarea de pe piața liberă a unor apartamente cu destinație de locuințe sociale, pentru a compensa lipsa unor astfel de spații aflate în proprietatea municipalității, transmite MEDIAFAX.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, marți, la ședința Consiliului Local, că, anual, la nivelul municipiului se alocă 15 locuințe sociale, în condițiile în care se înregistrează 400 de cereri.

„Primăria Cluj-Napoca va cumpăra de pe piața liberă apartamente cu 1, 2 și 3 camere, cu destinația de locuințe sociale, având în vedere numărul redus de astfel de locuințe. Avem un buget pentru acest an între 1 – 1,5 milioane de euro și sperăm să putem achiziționa circa 25 de locuințe. Anual, la nivelul municipiului se alocă 15 locuințe sociale, în condițiile în care numărul de cereri este de 400. Se va constitui o comisie de identificare a necesităților de locuințe sociale și una de negociere a prețurilor de achiziție a locuințelor sociale”, au spus sursele citate.

Primarul Emil Boc a explicat că lipsa locuințelor sociale cere luarea unor măsuri mixte, care pornesc de la construirea unor locuințe noi până la cumpărarea unora de pe piața liberă.

Conform recensământului din 2011, la nivelul municipiului Cluj-Napoca existau 130.000 de locuințe, din care 98% în proprietate privată, restul fiind proprietate de stat. În anul 2014, stocul locuințelor din fondul public era de 1.554, din care 1.368 sunt locuințe sociale, ocupate în proporție de 100%, la care se adaugă și 12 locuințe de necesitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.