Proiect inedit în orașul lui Boc. Părinții vor primi bani de bone 1
Proiect inedit în orașul lui Boc. Părinții vor primi bani de bone
Ultima Ora Politic

Proiect inedit în orașul lui Boc. Părinții vor primi bani de bone

Un inedit proiect, prin care părinții nu au prins locuri în creșe vor primi bani pentru bone, a fost lansat spre consultare publică în Cluj-Napoca. În oraș sunt peste 950 de cereri în creșe care nu au putut fi onorate.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că soluția este inspirată din practici deja existente și în alte orașe europene.

„Primăria Cluj-Napoca a lansat spre consultare publică proiectul privind acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor. Cererea mare de locuri în creșe face ca eforturile de extindere a numărului de locuri din creșe și construirea de noi unități să nu fie suficiente. Este nevoie și de politici alternative pentru a oferi soluții la nevoile cetățenilor, astfel încât standardele de calitate a vieții să fie la cel mai înalt nivel. Această soluție vine ca o alternativă la metodele convenționale, după practici deja existente și în alte orașe europene. Propunerea constă în acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor, pentru sprijinirea părinților care au copii de vârstă antepreșcolară, care nu au un loc la creșă. Sprijinul financiar va fi acordat în baza unei metodologii care să stabilească în mod clar condițiile de eligibilitate și criteriile sociale în funcție de care acest ajutor se poate obține, pentru a asigura suportul necesar pentru îngrijirea, creșterea, formarea, dezvoltarea și educarea copiilor”, au spus sursele citate.

Asfel, sunt eligibili pentru acordarea ajutorului pentru plata bonelor părinții ai căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei, sumele care vor fi alocate lunar fiind cuprinse între 250 și 710 lei, în funcție de aceste venituri.

Consultarea publică se încheie în 4 septembrie, iar după primirea avizului de la Curtea de Conturi, proiectul va putea fi propus Consiliului Local Cluj-Napoca pentru aprobare.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca deficitul din creșe depășește 950 de locuri, fiind asigurate în cele 22 de creșe din municipiu un număr de 674 de locuri.

Primăria Cluj-Napoca are în plan, pentru următorii doi ani, construirea a patru noi creșe cu un total de 340 de locuri și extinderea cu 90 de locuri a unei creșe existente.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii