Proiect de 200 000 de euro pentru EVITAREA ABANDONULUI ȘCOLAR în cadrul universității tehnice din Cluj
Ultima Ora Social

Proiect de 200 000 de euro pentru EVITAREA ABANDONULUI ȘCOLAR în cadrul Universității Tehnice din Cluj

Proiect de 200 000 de euro pentru EVITAREA ABANDONULUI ȘCOLAR în cadrul universității tehnice din Cluj

Un proiect în valoare de 200.000 de euro, al cărui scop este de a îmbunătăţi resursele şi mecanisme academice adresate studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) pentru depăşirea situaţiilor de risc de abandon cu care se confrunta aceştia în primul an de studiu, a fost semnat recent de reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior şi de cei ai Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, proiectul prevede crearea în UTCN a unui punct central de întâlnire pentru resurse variate din cadrul campusului universitar.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea resurselor şi mecanismelor academice adresate studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca pentru depăşirea situaţiilor de risc de abandon cu care se confrunta în primul an de studiu, pentru creşterea calităţii învăţării, atingerea standardelor academice şi dezvoltarea competenţelor socio-emoţionale. Proiectul prevede crearea în UTCN a unui punct central de întâlnire (spaţiu fizic) pentru resurse variate din cadrul campusului universitar, care să ofere studenţilor: Suport, Informare, Motivare şi Interacţiune (Centru de Studiu şi învăţare = CeSTI). Acesta este gândit ca un spaţiu de referinţa al universităţii, modern, flexibil şi adaptabil, modelat pe cerinţele, nevoile şi modul de viaţa al generaţiei tinere, care sa asigure resurse de studiu şi activităţi remediale, de consiliere şi tutorat, atât pentru solicitări individuale cât şi pentru grupuri mici de studenţi”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de comunicare al UTCN.

Pentru a facilita accesul la resursele CeSTI şi pentru studenţii UTC-N din Centrul Universitar de Nord Baia Mare şi extensiile UTC-N din Alba Iulia, Bistriţa, Satu Mare şi Zalău, proiectul prevede realizarea unui spaţiu de studiu şi învăţare virtual (Campus virtual CeSTI) cu două componente: pagină web CeSTI şi platformă educaţională CeSTI.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 3 ani, începând din ianuarie 2019. Centrul de studiu şi învăţare al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca îşi va continua activitatea şi după finalizarea proiectului, pentru încă cel puţin 5 ani, cu performanţe îmbunătăţite ca urmare a experienţei câştigate şi a rezultatelor dezvoltate pe parcursul implementării proiectului.

Acordul de grant, în valoare de 200.000 de euro, pentru finanţarea proiectului intitulat „Centrul de studii şi învăţare al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (CeSTI)” a fost semnat în 17 decembrie de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă. Grantul a fost accesat prin depunerea unei propuneri de sub-proiect în cadrul Schemei de granturi competitive pentru universităţi, finanţate prin proiectul privind învăţământul secundar ROSE, pentru Centre de învăţare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.