Programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoanele fizice
Ultima Ora Social

Programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoanele fizice

Deputatul băcăuan Elena Hărătău a prezentat, în plenul Camerei Deputaților, o interpelare parlamentară adresată viceprim-ministrului Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, pe tema implementării Programului de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoanele fizice.

„Ministerul Mediului derulează în prezent, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, un program de instalare a panourilor fotovoltaice destinat persoanelor fizice. Prin intermediul acestuia, românii pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaic. Programul se derulează prin societățile de instalatori agreate de AFM, înscrierea fiind în derulare în această perioadă”, a apreciat parlamentarul PSD Bacău, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Mediului.

În finalul interpelării, Elena Hărătău i-a solicitat ministrului Gavrilescu să răspundă următoarelor întrebări: „1.Ce presupune concret Programul de instalare a panourilor fotovoltaice?; 2. Ce trebuie să cunoască la modul concret potențialii beneficiari?; 3. Care este situaţia dosarelor depuse până acum și câte dintre ele sunt de la firme din județul Bacău?”.

„Prin intermediul acestui program, Guvernul dă posibilitatea fiecărui român să fie producător de energie, și, implicit, să își suplimenteze veniturile. Sunt convinsă că foarte mulți oameni vor accesa aceste finanțări și le recomand băcăuanilor să se înscrie în număr cât mai mare în Programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoanele fizice”, a mai specificat deputatul social democrat într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.