PROGNOZA METEO. Ce vreme vom avea în prima săptămână din August 1
Ultima Ora Social

PROGNOZA METEO. Ce vreme vom avea în prima săptămână din August

PROGNOZA METEO. Ce vreme vom avea în prima săptămână din August

Prognoza meteo în săptămâna 30 iulie – 5 august aduce schimbări 2018 ale vremii. Dacî ultimele zile ale lui iulie aduc ploi, primele zile ale lunii august vin cu zile însorite și ploi foarte restrânse.

Potrivit vremea.ro, următorul interval va aduce o vreme caldă în toate regiunile țării, însă fără extreme termice semnificative. Doar în Banat sunt așteptate maxime de până la 34-35 de grade Celsius, în restul țării acestea nefiind așteptate să treacă de 32-33 de grade. Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi relativ instabilă în prima parte a săptămânii, când vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice în mare parte din teritoriu (însă cantități de apa ceva mai însemnate sunt așteptate a se înregistra doar în sud și est), în timp ce sfârșitul săptămânii va mai aduce unele averse de ploaie numai în mod local, iar acestea vor fi mai slabe cantitativ (doar la munte urmând să se mai strângă până la 15-20 de mm).

Cum va fi vremea astăzi, 31 iulie 2018

Marți aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice și răzleț de grindină de dimensiuni mici și medii vor continuă să cadă pe spații destul de extinse în regiunile extracarpatice ale țării, în timp ce în restul regiunilor acestea se vor semnala doar în mod izolat. În Moldova punctifom se vor acumula cantități de apa de până la 25-30 de mm. Vântul va suflă moderat în nordul Moldovei și în vestul Banatului și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei) și 28-33 de grade în restul regiunilor țării.

Prognoza meteo pentru miercuri, 1 august 2018

 Miercuri instabilitatea atmosferica va fi în diminuare în aproape toată țara, cu toate că în sud, est și în sud-estul Transilvaniei local vor mai cădea unele averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, în general neînsemnate cantitativ. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și slab până la moderat în rest. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 25 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș, 29-34 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în vestul Banatului), 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 25-30 de grade în Moldova.

Vremea joi, 2 august 2018

Joi vremea va fi în general frumoasă în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud-vest și în sud-est local vor cădea unele averse slabe de ploaie, îndeosebi în cursul după-amiezii. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 26-31 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 30-35 de grade în Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 24-29 de grade în Moldova.

Prognoza meteo pentru vineri, 3 august

Vineri până spre orele prânzului cerul va fi senin în majoritatea zonelor țării, pentru că mai apoi pe spații restrânse (mai ales din sud-vest, centru și nord-vest) să cadă unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele înregistrate în zilele precedente și vor fi cuprinse în general între 26 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș, 30-35 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra   )  24-29 de grade  Moldova.

Cum va fi vremea în weekend?

În weekend vremea va fi în general frumoasă și caldă, câteva averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice urmând să mai cadă mai ales în cursul după-amiezelor la munte, în centru, sud-vest și în nord-est. Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș și 28-33 de grade Celsius în restul regiunilor țării, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în vestul extrem al Banatului și în sud-vestul Olteniei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii