Mesaj de ultimă oră al Procurorului General după amânarea procesului lui Liviu Dragnea. ”Să-și asume sarcina și răspunderea”
Ultima Ora Justiție Politic

Procurorul General Augustin Lazăr îi taie toate speranțele lui Dragnea. Liderul PSD aproape condamnat definitiv

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți că a primit spre analiză proiectul Ministerului Justiției de modificare a Codurilor penale și a subliniat că unele dispoziții din acest proiect „sunt suspecte de neconstituționalitate”.

„Am primit și noi, într-adevăr, acest proiect, care este supus analizei unui grup de profesioniști din Ministerul Public. La prima vedere, am putea spune că, din păcate, nu sunt întrunite condițiile urgenței pentru a avea o ordonanță de urgență, nu avem nevoie să ne grăbim cu asemenea dispoziții și, de asemenea, sunt suspecte de neconstituționalitate unele dintre dispozițiile care sunt prevăzute acolo. În legătură cu contestația în anulare, pare că se îndepărtează de dispozițiile deciziei Curții Constituționale”, a spus Lazăr la sediul CSM, citat de Agerpres.

Ministerul Justitiei a transmis recent catre CSM un proiect de act normativ pentru modificarea si completarea Legii 286/2009 privind Codul penal si a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, dar si un proiect de modificare si completare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si a altor acte normative.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.