Ponta va vota la moțiune. La ce rezultat se așteaptă liderul Pro România
Pro România, noi condiții pentru susținerea Guvernului. Ce acceptă și ce nu partidul lui Ponta
Ultima Ora Politic

Pro România vrea la Guvernare. ”Nu ne dăm la o parte”

Prim-vicepreședintele Pro România Daniel Constantin a declarat, după consultările de vineri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că nu exclud intrarea într-un nou Guvern dacă i se va cere partidului să facă parte din noul Executiv.

ALERTĂ. Daniel Constantin DUS CU POLIȚIA la TRIBUNAL

„Dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a declanșa procedura de alegeri anticipate, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie, atunci când avem și alegeri locale. Din punct de vedere guvernamental, nu am înaintat o propunere în fața domnului Iohannis. Suntem realiști și ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai mult pentru stabilitatea politic a țării. Ne-am manifestat dorința ca o nominalizare pentru viitorul prim-ministru să fie făcută cât mai repede. Am înțeles că există disponibilitate pentru aceste lucru. Urmează ca președintele să prezinte un calendar exact. N-am spus că vrem să fim în Guvern. Dacă ni se va cere, nu ne dăm la o parte. Credem că avem cei mai buni profesioniști care să conducă ministerele și Guvernul. Dar nu este o condiție pentru a susține un viitor Guvern”, a spus, vineri, Daniel Constantin, după consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Constantin a afirmat că Pro România o poate propune pe Corina Crețu pentru un nou mandat de comisar european din partea României.

„Avem o propunere pentru desemnarea comisarului european. Credem că persoana care ar putea să treacă foarte repede prin comisiile Parlamentului European și să fie validată în plen este Corina Crețu”, a afirmat deputatul.

Din delegația grupului parlamentar PRO Europa care a participat la consultări au făcut parte și Gabriela Podașcă, Vladuca Oana Silvia, Ion Mocioalcă și Nicolae Băniciou.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii