Pro România vrea la Guvernare. ”Nu ne dăm la o parte” 1
Ultima Ora Politic

Pro România vrea la Guvernare. ”Nu ne dăm la o parte”

Prim-vicepreședintele Pro România Daniel Constantin a declarat, după consultările de vineri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că nu exclud intrarea într-un nou Guvern dacă i se va cere partidului să facă parte din noul Executiv.

ALERTĂ. Daniel Constantin DUS CU POLIȚIA la TRIBUNAL

„Dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a declanșa procedura de alegeri anticipate, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie, atunci când avem și alegeri locale. Din punct de vedere guvernamental, nu am înaintat o propunere în fața domnului Iohannis. Suntem realiști și ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai mult pentru stabilitatea politic a țării. Ne-am manifestat dorința ca o nominalizare pentru viitorul prim-ministru să fie făcută cât mai repede. Am înțeles că există disponibilitate pentru aceste lucru. Urmează ca președintele să prezinte un calendar exact. N-am spus că vrem să fim în Guvern. Dacă ni se va cere, nu ne dăm la o parte. Credem că avem cei mai buni profesioniști care să conducă ministerele și Guvernul. Dar nu este o condiție pentru a susține un viitor Guvern”, a spus, vineri, Daniel Constantin, după consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Constantin a afirmat că Pro România o poate propune pe Corina Crețu pentru un nou mandat de comisar european din partea României.

„Avem o propunere pentru desemnarea comisarului european. Credem că persoana care ar putea să treacă foarte repede prin comisiile Parlamentului European și să fie validată în plen este Corina Crețu”, a afirmat deputatul.

Din delegația grupului parlamentar PRO Europa care a participat la consultări au făcut parte și Gabriela Podașcă, Vladuca Oana Silvia, Ion Mocioalcă și Nicolae Băniciou.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.