Primarul social-democrat din Videle a învins PSD în instanță: Și-a recâștigat mandatul! 1
Ultima Ora Justiție Politic

Primarul social-democrat din Videle a învins PSD în instanță: Și-a recâștigat mandatul!

Nicolae Bădănoiu a câștigat o primă luptă cu PSD Teleorman, partid care i-a îngrădit abuziv drepturile și i-a luat mandatul după ce a interzis montarea de afișe cu Viorica Dăncilă în orașul pe care îl administra, fără aprobări legale în acest sens, scrie liberinteleorman.ro. Este o victorie importantă, bifată de unul dintre revoltații PSD-ului, care nu a acceptat niciodată să joace după cum cântau forurile de conducere ale formațiunii politice la nivel județean. Pentru că astăzi, în mod oficial, Bădănoiu se întoarce la primărie, după ce și-a recâștigat în instanță mandatul.

Potrivit deciziei luate astăzi de Tribunalul Teleorman, Bădănoiu a câștigat procesul intentat Instituției Prefectului Teleorman, privind anularea ordinului prin care acesta a fost suspendat din funcție pe data de 13 septembrie. Textul hotărârii este cât se poate de clar: “Suspendă executarea ordinului cu numărul 544 din 13.09.2019, emis de pârâta Instituția Prefectului Teleorman până la pronunțarea instanței de fond.” Hotărârea este excutorie, iar Bădănoiu se poate întoarce chiar azi în fruntea instituției pe care singur și-a câștigat-o prin votul oamenilor.

Un Ordin al Prefectului din data de 13 septembrie consfințea faptul că primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, și-a pierdut mandatul înainte de termen. Vestea nu a fost tocmai surprinzătoare, în contextul în care de mai multă vreme relațiile sale cu actuala conducere a PSD Teleorman sunt extrem de tensionate. În plus, pe fondul unei discuții aprinse ce a avut loc cu o zi înaintea Conferinței Județene a PSD Teleorman, primarul din Videle și-a scris demisia din PSD. Asta a atras după sine și suspendarea lui din funcție. Ciudat e totuși faptul că de la Conferința PSD și până pe data de 13 septembrie a trecut destul de mult timp, astfel că demisia scrisă de Bădănoiu pare să fi stat la sertar până pe data de 13 a lunii septembrie, cu o zi după ce primarul din Videle solicita în scris celor din PSD Teleorman să trimită documentația necesară amplasării în mod legal a bannerelor cu Viorica Dăncilă.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.