Primarul Băluță a explicat de ce dă 4.000 de lei pe o jardinieră care costă 500 de lei 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Primarul Băluță a explicat de ce dă 4.000 de lei pe o jardinieră care costă 500 de lei

Primăria Sectorului 4 s-a supărat pe un articol de presă. Mediafax.ro a scris miercuri că Primăria Sectorului 4 din București a achiziționat jardiniere în valoare de 4.000 de lei bucata, în condițiile în care jardiniere asemănătoare ca dimensiuni costă aproximativ 500 de lei în magazine precum Dedeman sau Globall.

Primarul Daniel Băluță arată într-un drept la replică remis joi faptul că prețul de 765 de euro pentru o jardinieră e motivat de caracteristicile tehnice: obiectele decorative sunt realizate din granit, cântăresc 911 kg și au o garanție extinsă de 50 de ani. Reamintim că Mediafax.ro a scris miercuri că Primăria Sectorului 4 din București a achiziționat jardiniere în valoare de 4000 de lei bucata, în condițiile în care jardiniere asemănătoare ca dimensiuni costă aproximativ 500 de lei în magazine precum Dedeman sau Globall.

Dreptul la replică integral:

”Ca urmare a apariției pe portalul de știri #, a articolului în care faceți referire la anumite piese de mobilier urban montate pe bulevardele din sector, vă transmitem următorul punct de vedere, pentru o completă și corectă informare a publicului.

În cuprinsul articolului menționat, sunt efectuate o serie de comparații cu rezultate total eronate, întrucât caracteristicile produselor montate pe domeniul public sunt diferite față de cele aflate pe stocurile magazinelor numite în text, lucru ce poate crea o impresie falsă asupra investițiilor derulate de autoritatea locală.

Prin urmare, este important de menționat faptul că jardinierele au fost achiziționate direct de la producător, la cel mai bun raport calitate-preț disponibil – 765 de euro bucata, având în vedere atât materiale din care acestea sunt confecționate (granit – o singură jardinieră cântăreste 911 kg!) cât și garanția extinsă pe care producătorul o oferă (50 de ani).  Acest lucru înseamnă, fără nicio îndoială, că orice comparație cu produse similare existente pe piață nu poate fi corectă în absența premiselor menționate mai sus.

Vă mulțumim pentru colaboare și vă asigurăm că Primăria Sectorului 4 vă stă oricând la dispoziție cu informații și lămuriri suplimentare privind investițiile pe care autoritatea locală le face pentru dezvoltarea comunității noastre”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.