ALERTĂ. România a fost Condamnată de Curtea Europeană de Justiție. Sancțiunile sunt foarte Dure
Proiectul absurd al gropii de gunoi din pasul bucovinean Mestecăniș 
Ultima Ora Social

Primăria a făcut groapă de gunoi lângă casele oamenilor

Zeci de tone de gunoi sunt aruncate la câteva sute de meri de casele oamenilor, în Calafat. Mașinile de salubritate aruncă acolo tot gunoiul în loc să-l ducă la Craiova, iar primăria spune că este doar o situație temporară.

Conform legii tot gunoiul ar trebui să ajungă la depozitul ecologic din Craiova, dar și primăria și localnicii îl aruncă la groapa de gunoi de la marginea Calafatului, care a devenit un focar de infecție.

Situaţia este că avem o singură maşină de strâns gunoiul şi de transportat la Craiova. Nu avem timpul necesar ca să ducem tot gunoiul. Avem o platformă provizorie şi în momentul în care avem timp luăm şi cărăm şi de pe platformă la Craiova. – a declarat Lucian Ciobanu, primarul oraşului Calafat.

Autoritățile de mediu s-au sesizat în privința gropii de gunoi deoarece reprezintă un pericol public.

Este exclus conform legislaţiei în vigoare să depozitezi, chiar şi temporar, deşeul menajer pe o suprafaţă de teren neamenjat. Este vorba de levigat care se scurge, care face infiltraţii şi poluarea apelor subterane. Deci, nu ne jucăm cu legislaţia. – a spus Octavian Popa, purtător de cuvânt Agenţia de Mediu Dolj.

Groapa de gunoi a oraşului Calafat a fost închisă acum câţiva ani pentru că nu mai era conformă, iar lucrările la cea nouă sunt în curs.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.