Președintele SUA, Joe Biden, 80 de ani, ÎNȘELAT de nevastă?
Președintele SUA, Joe Biden, 80 de ani, ÎNȘELAT de nevastă?
Externe Ultima Ora

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, 71 de ani, a fost operată. I-a fost îndepărtată o leziune canceroasă

Prima Doamnă a SUA, soția președintelui Joe Biden, Jill, 71 de ani, a fost operată, miercuri dimineața la Walter Reed National Military Medical Center din Bethesda, Maryland.

Soții Biden și-au petrecut ziua împreună la spitalunde prima-doamnă, a fost supusă unei proceduri ambulatorii programate, cunoscută sub numele de „operaţie Mohs”. Scopul a fost de a îndepărta şi examina leziunile, conform Associated Press.

Chirurgii au îndepărtat o leziune canceroasă deasupra ochiului drept al primei-doamne Jill Biden şi una de pe piept, a anunţat miercuri Casa Albă, în timp ce o a treia leziune, de pe pleoapa stângă, este în curs de examinare.

Dr. Kevin O’Connor, medicul preşedintelui Joe Biden, a declarat că examinările au arătat că atât leziunea de deasupra ochiului drept al lui Jill Biden, cât şi una nou descoperită, pe piept, au fost confirmate ca fiind carcinom bazocelular.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a fost operată
Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a fost operată

Leziunea de pe ochiul stâng a fost „extirpată complet, cu margini, şi a fost trimisă pentru examinarea microscopică standard”, potrivit raportului medicului O’Connor.

Carcinomul bazocelular este cea mai vindecabilă formă de cancer de piele. Este un cancer cu creştere lentă care, de obicei, se limitează la suprafaţa pielii, iar medicii aproape întotdeauna îl pot îndepărta în întregime cu o incizie superficială şi rareori provoacă complicaţii grave sau devine o ameninţare letală.

Dr. Kevin O’Connor a declarat că prima-doamnă „prezintă unele umflături faciale şi echimoze, dar are un moral bun şi se simte bine”.

Citește și https://newsteam.ro/ultima-ora/sotia-lui-joe-biden-jill-va-fi-supusa-pe-11-ianuarie-va-fi-operata-de-ce-boala-sufera-prima-doamna-a-sua

Este de aşteptat ca ea să se întoarcă la Casa Albă în cursul serii.

Biroul ei a anunţat în urmă cu o săptămână că medicii au descoperit leziunea în timpul unui recent screening de rutină pentru depistarea cancerului de piele.

Jill Biden, soția liderului SUA,  și-a făcut un control de rutină, pentru cancerul de piele, iar medicii i-au descoperit o pată deasupra ochiului, fapt pentru care au recomandat operația, a anunțat purtătoarea de cuvânt Vanessa Valdivia, într-o scrisoare.

Ea urma să fie supusă unei „proceduri obişnuite în ambulatoriu, cunoscută sub numele de operaţie Mohs, pentru a îndepărta şi examina definitiv ţesutul”, a declarat O’Connor într-o notă din 4 ianuarie pe care biroul primei-doamne a publicat-o săptămâna trecută.

Această operaţie presupune tăierea unor straturi subţiri de piele şi examinarea fiecărui strat pentru a detecta semnele de cancer.

Medicii continuă să îndepărteze straturi de piele şi să le examineze până când nu mai există semne de cancer.Medicii au recomandat îndepărtarea leziunii lui Jill Biden „din extremă precauţie”, a scris O’Connor în memoriu.

Fundaţia Skin Cancer spune că pielea delicată din jurul ochilor este deosebit de vulnerabilă la daunele provocate de razele ultraviolete ale soarelui.

Operaţia a fost programată pentru dimineaţa zilei de miercuri, după ce soţii Biden s-au întors din Mexico City, unde preşedintele a avut două zile de discuţii cu liderii Mexicului şi Canadei.

În aprilie 2021, prima-doamnă a fost supusă unei proceduri medicale pe care Casa Albă a descris-o doar ca fiind una „obişnuită”, dar nu a furnizat detalii.

Şi atunci, preşedintele şi-a însoţit soţia la un centru ambulatoriu din apropierea campusului Universităţii George Washington şi s-au întors la Casa Albă după aproximativ două ore.

Biden a mai însoţit-o pe prima-doamnă la Walter Reed în iulie 2021 pentru tratament ambulatoriu după ce s-a înţepat în piciorul stâng în timp ce se plimba pe o plajă din Hawaii.

Ea se oprise în Hawaii pentru a lua parte la evenimente oficiale, după ce participase la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Jill Biden, 71 de ani, este prima doamnă cea mai în vârstă din istoria SUA, în timp ce soţul ei, Joe Biden, care are 80 de ani, este cel mai în vârstă locatar al Casei Albe din istorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.