Pressonline.ro: ‘Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamţ’, prezentată la Târgul de Turism al României 1
Social Ultima Ora

Pressonline.ro: ‘Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamţ’, prezentată la Târgul de Turism al României

‘Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamţ’ este prezentată la Târgul de Turism al României, standul fiind apreciat atât de către reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului cât şi de numeroşii vizitatori, informează Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ, relatează pressonline.ro.

Toţi cei care au vizitat standul s-au delectat cu preparate tradiţionale şi au fost introduşi în atmosfera sărbătorilor de iarnă, prin tradiţiile prezentate de Ansamblul Folcloric ‘Floricică de la Munte’ al Centrului pentru Cultură şi Arte ‘Carmen Saeculare’.

‘Este o tradiţie pentru noi, cei de la Consiliul Judeţean Neamţ, să participăm la acest eveniment, pentru că avem ce arăta publicului, invitaţilor noştri, turiştilor interesaţi de a ajunge în zona pe care o reprezentăm!

Am adus la Târgul de Turism al României, ajuns la a 46-a ediţie, ‘Povestea sărbătorilor de iarnă’ din judeţul Neamţ, pentru că trăim într-o zonă cu tradiţii, obiceiuri şi atracţii turistice unice.

Este un loc binecuvântat, încărcat de spiritualitate, cu un bogat patrimoniu cultural şi natural, cu peisaje minunate, cu o infrastructură de cazare bine pusă la punct, gazde primitoare şi bucate savuroase.

Sunt argumente cu care venim să convingem turiştii să îşi petreacă timpul liber şi concediile la umbra muntelui sfânt Ceahlău, în liniştea mănăstirilor ori la poalele Cetăţii Neamţ’, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

PSD

La standul CJ Neamţ, într-un decor de poveste, cu sprijinul Ansamblului ‘Floricică de la Munte’ sunt prezentate obiceiurile de sfârşit de an, datinile strămoşeşti transmise din generaţie în generaţie, portul popular păstrat cu sfinţenie şi bucatele gustoase ale judeţului.

‘Lansez invitaţia către toţi cei interesaţi să ne viziteze standul şi judeţul, să trăiască sentimentul de ‘acasă’, căci sigur nu vor fi dezamăgiţi de oferta de la Neamţ, un loc minunat din inima Moldovei’, a adăugat Ionel Arsene.

Consiliul Judeţean Neamţ este prezent la Târgul de Turism al României, la Romexpo – Bucureşti, Pavilionul B1, începând de joi, 10 noiembrie şi până duminică, 13 noiembrie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.