Robert Negoiță
Robert Negoiță
Social Ultima Ora

Pressonline.ro: Noua borduriadă a lui Robert Negoiță în centrul Bucureștiului. FOTO

După ce a schimbat din nou bordurile de pe majoritatea străzilor din Sectorul 3, primarul Robert Negoiţă a trecut la schimbarea bordurilor din granit în stare bună de pe bulevardele Primăriei Capitalei. Totul fără a avea aviz. Negoiţă: „Aici vor fi jardiniere, acolo jardiniere, dincolo jardiniere”, potrivit pressonline.ro.

Cea mai circulată zonă din Bucureşti, Piaţa Unirii s-a transformat în ultimele zile într-un mare şantier. Se schimbă bordurile din granit, majoritatea într-o stare foarte bună şi se construiesc noi jardiniere.

Lucrările sunt făcute de către Primăria Sectorului 3 şi nu au vizul instituţiei care administrează zona şi anume Administratia Strazilor din subordinea Primăriei Capitalei.

Pressonline.ro: Noua borduriadă a lui Robert Negoiță în centrul Bucureștiului. FOTO 5

„Acordul în acest caz revine în sarcina administratorului drumului, care, pentru Piața Unirii, este Administrația Străzilor Bucureşti. Facem precizarea că Administratia Strazilor nu primit nicio solicitare pentru eliberarea unui acord pentru lucrarile executate de Primaria Sector 3 în zona Piaţa Unirii”, se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei.

Potrivit surselor G4Media.ro, poliţiştii locali din subordinea municipalităţii au fost la faţa locului și au constatat neconformitatea lucrărilor, motiv pentru care urmează să amendeze Primăria de Sector şi să-i ceară totodată să le sisteze.

Într-o intervenţie live pe Facebook făcută chiar din Piaţa Unirii, Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă nu a făcut nicio menţiune despre necesitatea sau legalitatea lucrărilor. A vorbit doar despre modul în care va fi reconfigurată zona.

„Suntem în Piaţa Unirii. Aici arăta groaznic. Nici acum nu arată prea bine că suntem în lucru, dar se lucrează, se va rezolva. Aici unde era un deşert plin de beton, arid, vor apărea spaţii verzi. Deja au venit colegii şi au pus pământ. Aici vor fi jardiniere, acolo jardiniere, dincolo jardiniere, vom avea mult spaţiu verde”, spunea Negoiţă.

Cu toate acestea, unii consilieri locali în frunte cu viceprimarul Sectorului 3 nu sunt deloc încântaţi de reconfigurarea peisagistică descrisă de primar.

„La începutul anului acesta am avut buget de două milioane de lei pentru borduri. La rectificare, bugetul a devenit de 19 milioane lei. Noi am încercat să amendăm această greşeală, din punctul nostru de vedere, pentru că niciun cetăţean nu ne-a cerut să schimbăm bordurile din sector.

Am încercat de nenumărate ori să abordăm acest subiect şi cu primarul, şi cu colegii din Consiliul Local, dar ne lovim de un perete. Totul până la borduri”, a declarat Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3.

Pressonline.ro: Noua borduriadă a lui Robert Negoiță în centrul Bucureștiului. FOTO 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.