Pressonline.ro: Liderul unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări din Ucraina, reţinut de poliţiştii din Suceava 1
Justiție Ultima Ora

Pressonline.ro: Liderul unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări din Ucraina, reţinut de poliţiştii din Suceava

Procurori de la Serviciul Teritorial al DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat suspectat de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, citat de pressonline.ro.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2021, în zona adiacentă localităţilor Brodina şi Straja, s-a constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni ucraineni şi români specializaţi în contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Membrii grupului infracţional introduceau ţigările în România peste frontiera verde cu Ucraina, după care acestea erau depozitate şi comercializate către diverşi intermediari ce le ofereau spre vânzare pe piaţa neagră.

În această cauză a fost organizată o acţiune, fiind puse în executare zece mandate de percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Pe parcursul activităţilor, poliţiştii au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, suportul de specialitate fiind asigurat de DOS – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.