Pressonline.ro: Centru recreativ şi de recuperare construit cu fonduri europene, inaugurat lângă staţiunea balneară Băile Figa 5
Social Ultima Ora

Pressonline.ro: Centru recreativ şi de recuperare construit cu fonduri europene, inaugurat lângă staţiunea balneară Băile Figa

Primăria oraşului Beclean a inaugurat joi, în prezenţa ministrului investiţiilor şi al proiectelor europene, Marcel Boloş, centrul recreativ Legacy de lângă staţiunea balneară Băile Figa, un proiect care a beneficiat de aproximativ 5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regiona, scrie pressonline.ro.

Primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, a declarat că acest centru recreativ şi de recuperare s-a dorit a fi o completare a facilităţilor oferite de Băile Figa în extrasezon şi are o importantă componentă socială, astfel că va fi asigurat acces gratuit pentru anumite categorii de beneficiari.

Pressonline.ro: Centru recreativ şi de recuperare construit cu fonduri europene, inaugurat lângă staţiunea balneară Băile Figa 6

”Acest centru este în jurul unui proiect social, fiindcă avem o experienţă a proiectelor pe care le-am derulat de-a lungul anilor aici, foarte aproape, şi mi-am dat seama că în anumite momente o investiţie foarte mare (Băile Figa – n.r.) rămâne neutilizată. Având nişte reguli foarte clare prin Consiliul Local, nu poţi să faci facilităţi pentru nişte oameni care şi-ar dori să utilizeze în anumite momente baza, pe care oricum o întreţii, o foloseşti, susţii personalul.

Şi atunci ne-am gândit la un proiect social, în care vom avea beneficiari din anumite categorii”, a explicat Moldovan.

Pressonline.ro: Centru recreativ şi de recuperare construit cu fonduri europene, inaugurat lângă staţiunea balneară Băile Figa 7

Ministrul Marcel Boloş a menţionat că acest centru reprezintă ”un proiect în premieră naţională” şi a felicitat administraţia locală pentru iniţiativă.

Centrul recreativ Legacy, care ar putea fi deschis pentru public începând cu 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, beneficiază de trei bazine de înot, unul fiind cu apă sărată, de zone de relaxare ambientală, saună, salină, săli pentru yoga, bowling, gimnastică şi recuperare fizică, completate cu spaţii expoziţionale, o bibliotecă, ateliere creative şi locuri de joacă pentru copii.

Pentru o mai bună gestionare a centrului, primarul din Beclean a decis să mute direcţia de asistenţă socială din cadrul primăriei în acest spaţiu.

Centrul recreativ Legacy va fi deschis şi celorlalte categorii de beneficiari, contra cost, tarifele urmând să fie stabilite în perioada următoare.

Cu ocazia inaugurării acestei investiţii cu fonduri europene, ministrului Marcel Boloş i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Beclean.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.