Listele de candidați români la europarlamentarele din 26 mai
Ultima Ora Politic

Președintele PE, Antonio Tajani, AVERTISMENT pentru Guvernul Dăncilă. ”UE își va face auzită vocea”

Președintele PE, Antonio Tajani, AVERTISMENT pentru Guvernul Dăncilă. ”UE își va face auzită vocea”

Antonio Tajani a declarat, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că s-a discutat, printre altele, și despre respectarea statului de drept și a drepturilor omului în țările membre UE. De asemenea, președintele Parlamentului European a vorbit despre măsuri prin care cetățenii europeni să fie apropiați de instituțiile europene.

„Am discutat si despre statul de drept in UE, drepturile omului, acestea trebuie respectate in toate tarile UE si trebuie actuni pentru a le apara si in alte regiuni, precum Venezuela, unde, spre exemplu, libertatea presei e limitatea. In urmatoarele luni, UE isi va face auzita vocea in aceasta problema”, a spus Tajani.

„Un alt subiect discutat a fost cadrul financiar multi anual 2021-2027.Am primit garantii din partea Guvernului României de a gasi cel putin un acord privind cadrul financiar general. Sa nu amanam dupa alegeri europene acest dosar pentru ca cetatenii trebuie sa stie ce planuri avem. Foarte multi cetateni se simt indepartati de institutiile de europene, trebuie sa ii apropiem. Noi ne dorim sa existe resurse proprii pentru bugetul european si fara sa cerem bani in plus statelor membre”, a mai declarat președintele Parlamentului European.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii