ULUITOR: Judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii cu DOSARE PENALE ascunse!
Ultima Ora Justiție

Președintele CSM lansează un mesaj tranșant. ”Încrederea cetățenilor în justiție se construiește, iar responsabilitatea revine statului”

Președintele CSM lansează un mesaj tranșant. ”Încrederea cetățenilor în justiție se construiește, iar responsabilitatea revine statului”

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Marcu, a transmis joi un mesaj politicienilor care cer revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, din funcție.

„Să aștepte derularea mecanismelor prevăzute de lege”, a spus Marcu,  întrebată fiind ce le transmite politicienilor care cer revocarea din funcție a șefei DNA.

De asemenea, Simona Marcu a solicitat tuturor instituţiilor din sfera autorităţii judiciare ca, în limitele legale şi cu respectarea drepturilor persoanelor, să urgenteze procedurile care ar putea reda încrederea cetăţenilor în sistemul judiciar.

„În calitate de presedinte CSM imi exprim profunda ingrijorare. Trebuie reamintit faptul ca potrivit Constitutiei, CSM e garantul justitiei. Exista dreptul de a cunoaste adevarul. Increderea cetatenilor in justitie se construieste, iar responsabilitatea revine statului, prin toti actorii. Institutiile mass media au un rol major in sesizarea problemelor, dar clarificarea trebuie sa vina din partea institutiilor statului.

Presedintele CSM solicita tuturor institutiilor din sfera autoritatilor judiciare ca in limitele legale si in respectarea drepturilor tuturor persoanelor vizate sa urgenteze aceste proceduri.

Ministerul Public, DNA si Inspectia Judiciara au in aceste imprejurari un rol important. Ne exprimam increderea ca profesionalismul poate compensa presiunea mass-mesia.

CSM asigura ca e in masura sa gestioneze si sa decida in cadrul mecanismelor prevazute de lege in toate ipotezele ce pot rezulta.”, a declarat Simona Marcu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.