Catedrala Mântuirii
Catedrala Mântuirii
Ultima Ora Social

Presa internațională, CRITICI la adresa Catedralei Mântuirii Neamului. Banii puteau fi folosiți pentru spitale și școli

Presa internațională, CRITICI la adresa Catedralei Mântuirii Neamului. Banii puteau fi folosiți pentru spitale și școli

Catedrala Mântuirii Neamului din București a fost sfințită Duminică. O mare de oameni au participat la acest eveniment, din toate colțurile țării. Peste o sută dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii au forțat cordonul de jandarmi pentru a reuși să ajungă cât mai aproape. Presa internațională nu a scăpat acest eveniment și a ținut sp comenteze faptul că banii pentru construirea acestei clădiri, unul dintre cele mai mari kitsch-uri, puteau fi folosiți pentru școli și spitale.

AFP scrie că zeci de mii de credincioşi au participat duminică la sfinţirea noii Catedrale ortodoxe colosale din Bucureşti, pe fondul criticilor că banii investiţi în construirea lăcaşului de cult puteau fi folosiţi pentru şcoli şi spitale în una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, potrivit adevarul.ro.

Agențiile de presă citate de The Guardian scriu că Guvernele din ultimii 10 ani au alocat bani pentru construcție, sperând că vor obține susținerea bisericii ortodoxe.

AP amintește de un sondaj din 2017 privind cele mai mari kitsch-uri româneşti, cele mai multe voturi fiind strânse de Catedrala Mântuirii Neamului Românesc.

Associated Press, citat de Washington Post, scrie că zeci de mii de români au îndurat ore în şir vremea friguroasă pentru a participa la sfinţirea Catedralei, dar că evenimentul a fost umbrit de încercările credincioşilor de a forţa cordonul de jandarmi, scrie sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.