Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Politic

Premierul Viorica Dăncilă face o vizită oficială în Cehia

Premierul României, Viorica Dăncilă, va efectua mâine, 15 martie, o vizită oficială la Praga, la invitația omologului din Republica Cehă.

Vizita răspunde necesității relansării dialogului politic româno-ceh, îndeosebi la nivel înalt, intensificării eforturilor părților de coordonare a propriilor poziții pe teme relevante, precum și extinderii și adâncirii cooperării dintre România și Republica Cehă, în scopul atât al generării de valoare adăugată în plan bilateral, cât și al promovării mai eficiente a intereselor comune, cu precădere în cadrul UE.

Republica Cehă este un partener tradiţional al României în Europa Centrală și de Est. Caracterul special al relațiilor româno-cehe este construit pe repere istorice și consolidat, în prezent, de calitatea de membru al NATO și UE a ambelor state.

Programul vizitei include întrevederi cu înalte oficialități ale țării gazdă: premierul Andrej Babiš, preşedintele Camerei Deputaţilor, Radek Vondráček, și preşedintele Senatului, Jaroslav Kubera.

Discuțiile vor viza aspecte legate de intensificarea interacțiunii politice, strângerea în continuare a legăturilor economice și imprimarea unei noi dinamici proiectelor sectoriale româno-cehe. Se vor concentra, totodată, pe modurile de raportare a părților la principalele dosare aflate în negociere la nivelul Uniunii Europene și pe modalitățile de sprijinire de către Republica Cehă a obiectivelor, priorităților și demersurilor cheie ale Președinției române a Consiliului UE.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.