Premierul Republicii Moldova, mulțumiri pentru Traian Băsescu. Vor să îi redea cetățenia
traian_basescu
Ultima Ora Politic

Premierul Republicii Moldova, mulțumiri pentru Traian Băsescu. Vor să îi redea cetățenia

Noul Premier al Republicii Moldova îi mulțumește lui Traian Băsescu pentru tot ajutorul pe care l-a oferit și propune ca acesta să redobândească cetățenia moldoveneasca. Maia Sandu este susținută de alianța ACUM-PSRM.

Noul aliat al acesteia, preşedintele Igor Dodon, este cel care i-a retras cetăţenia lui Băsescu.

„Sigur, domnul Băsescu ar trebui să-şi primească înapoi cetăţenia pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru noi şi, iată, vedem şi astăzi, le face. Ştim că domnul Băsescu este acum în discuţii cu oficialii europeni şi încearcă să vadă ce se mai poate face pentru Republica Moldova ca să depăşim în paşnic această criză şi ca noul guvern să poată să intre în funcţie deplină”, a declarat Maia Sandu, într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului de la Chişinău, în condiţiile în care sediul Guvernului este ocupat de precedenta putere politică, validată de Curtea Constituţională.

Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova, în noiembrie 2018, Curtea supremă de Justiţie de la Chişinău respingându-i acestuia recursul la decizia anterioară de retragere a cetăţeniei. Soţii Băsescu au primit cetăţenia R. Moldova în vara anului 2016.

Primul decret semnat de preşedintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de preşedinte la finele aceluiaşi an, a fost cel privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu, dar nu şi soţiei acestuia, conform curentul.info

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii