ALERTĂ. UDMR și PSD se pregătesc să dea jos Guvernul Orban. Nu vor alegerea primarilor în 2 tururi
ALERTĂ. UDMR și PSD se pregătesc să dea jos Guvernul Orban. Nu vor alegerea primarilor în 2 tururi
Ultima Ora Breaking News Politic

Lovitură pe scena politică. Premierul Orban a luat decizia. Își va asuma răspunderea pe Legea Bugetului de stat

Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea asupra legii bugetului de stat, legii asigurărilor sociale pe anul 2020 şi asupra modificării OUG 114, potrivit unei decizii luate în Biroul Executiv al PNL.

Pe data de 23 decembrie, Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament asupra legii bugetului de stat, legii asigurărilor sociale pe anul 2020 şi asupra modificării OUG 114.

Liderul PNL este mandatat să discute cu partidele parlamentare în vederea susținerii legilor asumate.

În cazul în care asumarea răspunderii va fi respinsă de parlamentari, atunci Guvernul este demis.PSD, Pro România, UDMR și USR spun că nu sunt de acord cu ca Bugetul pe anul viitor să fie asumat de Guvern ci discutat și votat în Parlament.

„Am avut o discuţie în care am întrebat dacă există sprijin politic, în cazul în care vom constata că obiectivul nostru de a adopta bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat până la sfârşitul anului nu poate fi atins pe calea dezbaterilor parlamentare, dacă există sprijin pentru angajarea răspunderii şi am primit susţinerea conducerii PNL pentru această procedură în cazul în care luăm decizia de angajare a răspunderii.

Calendarul de angajare a răspunderii prevede următorii paşi: adoptarea proiectului sau proiectelor de lege în cadrul şedinţelor Guvernului, convocarea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere pentru stabilirea calendarului, acordarea unei perioade de timp pentru parlamentari, grupurile parlamentare ca să poată depune amendamente pe proiectul sau proiectele de lege pe care Guvernul îşi angajează răspunderea şi şedinţa de plen la care Guvernul prezintă proiectul sau proiectele de acte normative în plen”, a declarat Orban.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.