Klaus Iohannis o face franjuri pe Viorica Dăncilă. A mințit poporul cu pensiile „uriașe”: “Nu doamna premier, nu aţi mărit nimic anticipat”
Ultima Ora Politic

Premieră în România. Iohannis a semnat Legea. Presiune Maximă pe Dăncilă

Premieră în România. Iohannis a semnat Legea. Presiune Maximă pe Dăncilă

Klaus Iohannis a promulgat, într-un cadru festiv, Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș – „Autostrada Unirii”. Preşedintele României a declarat că acest proiect a venit din exasperare, din nevoia de a avea o legătură rutieră rapidă cu Moldova.

„Am promulgat această lege în cadrul unei ceremonii publice, ţinută într-un loc încărcat de simboluri: Sala Unirii, tocmai pentru a transmite un mesaj cât se poate de clar. La 100 de ani de la Unire guvernanţii au obligaţia de a face unirea reală. […] Pentru ca acest proiect să ajungă, în final, lege, a existat o presiune publică foarte puternică venită, în primul rând, din exasperare. E important să nu uităm cum s-a ajuns aici. De-a lungul timpului, absenţa unor proiecte mari de infrastructură a avut efecte negative pentru România”, a declarat preşedintele Iohannis.

„Moldova este singura mare regiune istorică fără o autostradă, deşi acest proiecte se află pe agenda publică de 11 ani. Vorbim, aşadar, despre o perioadă extrem de lungă în care este de neconceput că problema nu şi-a găsit o soluţionare. Prin indolenţa şi amatorismul unor politicieni, această nevoie legitimă s-a transformat într-o chestiune de siguranţă naţională”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.