Cum a convins un spital din România medicii să se angajeze
Ultima Ora Social

Premieră. A fost finalizat primul bloc ANL pentru medici în Bistrița

20 de tineri specialiști din sănătate care lucrează la Spitalul de Urgență din Bistrița vor primi săptămâna viitoare cheile noilor lor apartamente după ce joi a fost inagurat la Bistrița, în cadrul unui proiect pilot, primul bloc cu 24 de apartamente destinat medicilor din oraș, conform mediafax.ro

Un bloc construit prin ANL, cu 24 de apartamente și garsoniere, a fost inaugurat, joi, la Bistrița, proiectul pilot în județul Bistrița-Năsăud fiind realizat de Consiliul Județean și Agenția Națională a Locuințelor și este destinat specialiștilor din sănătate care s-au mutat la Bistrița.

„În momentul de față sunt repartizate 20 de unități locative din cele 24, mai exact 13 apartamente cu două camere și șapte garsoniere. Sunt 18 medici și farmaciști din sistemul public și doi din mediul privat care vor beneficia de aceste locuințe. În curând vor fi repartizate și celelalte unități locative – două apartamente cu două camere și două garsoniere. Sunt de la Spitalul Județean de Urgență mai mulți doritori. Medicii vor primi cheile în primele 2-3 zile ale săptâmânii viitoare”, a declarat, la inagurarea blocului, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Proiectul este o investiție pe care conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a susținut-o în beneficiul medicilor și în completarea investițiilor, care au depășit 150 de milioane de lei în Spitalul de Urgență din Bistrița, investiții care au atras la Bistrița peste 50 de specialiști în ultimii doi ani.

În acceași zonă va fi construit și un bloc destinat tinerilor care lucrează în administrație, Consiliul Județean predând deja amplasamentul acestuia către Agenția Națională a Locuințelor.

Până acum în Bistrița-Năsăud au fost construite prin ANL peste 1.200 unități locative.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii