Poliția suedeză acordă Thales un contract pe mai mulți ani, pentru documente de călătorie și de identitate inovatoare 3
Ultima Ora Externe

Poliția suedeză acordă Thales un contract pe mai mulți ani, pentru documente de călătorie și de identitate inovatoare

Poliția suedeză confirmă încrederea pe care o are în Thales pentru furnizarea de documente de călătorie și de identitate extrem de sigure, dar și de servicii inovatoare de înregistrare a cetățenilor.

Contractul reprezintă unul dintre cele mai mari programe de acest fel pentru Thales, cu aproximativ 12 milioane de documente care urmează să fie livrate cetățenilor suedezi în următorii cinci până la șapte ani.

Thales contribuie la peste 30 de programe de pașapoarte electronice în întreaga lume și este lider pe piața documentelor de călătorie și de identitate.

Lider mondial în identitate și securitate digitală, Thales anunță că acționarul AB Svenska Pass a primit contractul pentru fabricarea, personalizarea și livrarea a aproximativ 12 milioane de e-pașapoarte, cărți de identitate națională și alte documente de identitate pentru cetățenii suedezi.

Thales va furniza și o soluție inovatoare pentru înregistrarea rapidă și sigură a datelor biometrice ale solicitanților, prin intermediul unor chioșcuri ce vor fi amplasate în peste 110 locuri, în Suedia. Acordul include, de asemenea, personalizarea pașapoartelor temporare și asistență pe durata contractului.

Pașapoartele electronice suedeze și cărțile de identitate națională au fost introduse inițial în octombrie 2005. Suedia a fost una dintre primele țări care au lansat un astfel de proiect, iar pașaportul suedez este considerat a fi unul dintre cele mai sigure pașapoarte din lume.

Poliția suedeză acordă Thales un contract pe mai mulți ani, pentru documente de călătorie și de identitate inovatoare 4

„Venim în întâmpinarea clienților noștri suedezi de mai bine de două decenii în mai multe domenii, iar acesta este încă un exemplu al angajamentului ferm asumat de Thales și al prezenței locale în țările nordice.

Mai mult, acest contract reflectă creșterea continuă a sectorului de identitate și securitate digitală, dar și leadership-ul Thales în domeniul soluțiilor pentru documente de călătorie, impunând standarde superioare de tehnologie.

Suntem mândri că ni se încredințează livrarea unuia dintre cele mai sofisticate documente electronice din lume, inclusiv utilizarea datelor biometrice pentru a asigura mișcarea transfrontalieră rapidă și sigură pentru cetățenii suedezi”, a declarat Tommi Nordberg, Vicepreședinte pentru Europa, Identity and Biometric Solutions la Thales.

Thales poate gestiona întregul proces care presupune înregistrarea, fabricarea securizată a documentelor, personalizarea și serviciile adiacente. Aflați mai multe despre proiectele noastre guvernamentale aici.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.