Alertă în justiție. Se cere anchetarea Adinei Florea și a șefului său. Acuzați de scurgere de informații și manipulare
Ultima Ora Justiție Politic Social

”Poliția magistraților” cere cu insistență dosarul în care este acuzat Dragnea. DNA nu vrea să îl dea

Seful Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, Gheorghe Stan, a anuntat, joi, de ce a solicitat dosarul Tel Drum de la DNA. In acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infractional organizat.

„Solicitarea de la DNA a unui dosar amplu mediatizat (dosarul Tel Drum) s-a intemeiat pe competenta speciala a sectiei, respectiv presupuse fapte savarsite de mai multi magistrati, trei procurori si cinci judecatori”, a anuntat Gheorghe Stan.

Stan a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor si a iesit apoi repede din sala, fiind urmat de Adina Florea.

In 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmarire penala sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri.

Prejudiciul in acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz in serviciu si de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Grupul initiat in anul 2001 a vizat obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice , prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spun procurorii DNA.

Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala pentru constituirea unui grup infractional organizat, pentru doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si pentru doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Mentionam că procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut dovada faptului că în acest dosar sunt anchetați și magistrați, pentru a putea decide cui îi da spre soluționare acest caz. Sectia de investigare a magistatilor nu a trimis inca o asemenea dovada procurorului general.

DNA a trimis doar o copie a dosarului cu pricina catre Sectia speciala, refuzand sa trimita si originalul, de teama sa nu dispara din acesta probele care il incrimineaza pe Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.