ULTIMA ORĂ. Polițiștii AMENINȚĂ CU GREVA. Ce îi cer lui Dăncilă
Ultima Ora Justiție

Poliția Capitalei înființează birouri pentru morți suspecte, agresiuni sexuale sau cazuri medicale

Poliția Capitalei înființează birouri pentru morți suspecte, agresiuni sexuale sau cazuri medicale

Poliția Capitalei se reorganizează și înființează mai multe servicii create special pentru anumite infracțiuni, precum biroul de Morți Suspecte, biroul de Agresiune Sexuală sau serviciul Grupări Infracționale Violente. De exemplu, la Morți suspecte, polițiștii vor cerceta și sesizările de malpraxis, conform mediafax.ro

„Avem structuri noi înființate în cadrul Serviciului Omoruri, un birou care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă morți suspecte la nivel central, adică centralizăm pentru a degreva celelalte secții de această problematică, pentru că avem nevoie de oameni specializați care să efectueze tot ceea ce înseamnă cercetare la fața locului cu cunoștințe de medicină legală care să investigheze de la nivel central aceste fapte. (…) Uciderile din culpă, până nu de curând, erau la nivelul secțiilor de poliție, ceea ce creau unele greutăți în soluționare, or pentru soluționarea acestora fiind necesare cunoștințe de medicină legală aprofundate, uneori chiar și noțiuni generale de medicină, traumatologie”, a spus Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, printr-o declarație de presă.

Gavriș a mai subiniat că a fost înființat și Biroul de Agresiuni Sexuale, ce va activa ca structură nouă în cadrul Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei. Această structură va instrumenta toate cauzele ce vizează astfel de fapte cu autori necunoscuți, în special agresiune sexuală împotriva minorilor. 19 polițiști vor face parte din acest birou.

„La Biroul de Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri se dorește o investigare centralizată a infracțiunilor la viața sexuală comise asupra minorilor. Cei care se ocupă de astfel de infracțiuni, cunoaștem și exemplele sunt recente, nu au o zonă anume și gradul lor de repetatibilitate este foarte mare. Avem nevoie de acest lucru pentru a preîntâmpina ca astfel de persoane să comită fapte multe pe o perioadă lungă de timp. Este un concept preluat de la polițiștii care s-au confruntat cu fenomene și care au dezvoltat acest mod de lucru. Fără îndoială pe lângă înființarea acesti birou mai sunt necesare aplicații ce țin de analiza informațiilor și de cercetarea la fața locului în special dezvoltarea capacităților criminalistice ale Poliției Capitalei”, a mai spus Radu Gavriș.

Tot în cadrul reorganizării, va mai fi înființat și Serviciul Grupări Infracționale Violente, care se va ocupa de două aspecte: judiciar și economic și violența stradală.

„Un alt birou este Biroul Vătămări Corporale din Culpă. Secțiile de poliție primesc sesizări, iar numărul acestora este în creștere cu privire la calitatea activităților profesionale în diferite domenii, fie că vorbim de accidente de muncă, de o îngrijire greșită a unui bolnav. Aceste lucruri sunt reclamate și prezintă particularități care țin de modul cum s-a desfășurat acea profesie în cazul accidentelor de muncă sau modul cum s-a desfășurat actul medical în cazul vătămărilor corporale din culpă produse ca urmare a neglijențe medicale”, mai arată adjunctul Poliției Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.