Planuri mari în PSD. Susţin revitalizarea patrimoniului arheologic al Bacăului 1
Deputat PSD, le-a râs în față colegilor după vot. ”E secretul votului”
Ultima Ora Politic Social

Planuri mari în PSD. Susţin revitalizarea patrimoniului arheologic al Bacăului

Deputatul PSD de Bacău, Elena Hărătău, a adresat o interpelare parlamentară ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, pe tema descoperirilor din localitatea Cireșoaia-Slănic Moldova.

„Pe raza localităţii Cireşoaia, aparţinătoare oraşului Slănic Moldova, au fost descoperite recent mai multe gloanţe şi grenade, o cartușieră, dar și oase umane. Se pare că obiectele găsite în zonă aparţin unui ofiţer, posibil general de infanterie german, care a luptat pe aceste teritorii în Primul Război Mondial, deoarece specialiștii susțin că doar posesorii unui astfel de rang puteau avea asemenea lucruri în dotare. La fața locului au ajuns organele de cercetare, care au demarat o anchetă referitoare la scheletul uman găsit”, a subliniat parlamentarul social democrat, în documentul oficial transmis conducerii Ministerului Culturii și Identității Naționale.

În cuprinsul demersului, Elena Hărătău i-a solicitat ministrului Breaz să răspundă următoarelor aspecte: „1. Care este situaţia cercetărilor efectuate de către structurile Ministerul Culturii și Identității Naționale în localitatea Cireșoaia – Slănic Moldova?; 2. Care sunt artefactele valoroase intrate în patrimoniul național descoperite în ultima perioadă în județul Bacău?; 3. Care este situația conservării monumentelor istorice și culturale din județul Bacău?”.

„Este vital ca toate descoperirile arheologice să fie tratate cu maximă răspundere, astfel încât să nu se piardă obiecte valoroase, ce pot constitui puncte de referință pentru cultura și istoria națională. În acest fel, vom putea explora în mod substanțial uriașul nostru patrimoniu, inclusiv din punct de vedere turistic”, a concluzionat deputatul băcăuan într un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.