Incendiu puternic la o hală cu autoturisme în Vrancea. Cel puțin 9 vehicule au fost făcute scrum
Incendiu puternic în Constanța la un depozit de materiale de construcție
Ultima Ora Social

PIERDERI URIAȘE din fondul forestier român. Incendiile de pădure au făcut prăpăd

PIERDERI URIAȘE din fondul forestier român. Incendiile de pădure au făcut prăpăd

Incendiile de pădure de la nivelul judeţului Caraş-Severin au produs pagube fondului forestier, în acest an, de circa 320.000 lei şi au afectat o suprafaţă de aproape 850 de hectare.

„Din păcate, incendierea necontrolată a vegetaţiei uscate din păşuni şi terenuri agricole a produs pagube prin extinderea focului şi în fondul forestier, în anul 2018 fiind afectată o suprafaţă de 843 de hectare, din care pe 87 de hectare sunt suprafeţe cu regenerare naturală sau plantaţii şi 755 hectare de litieră. Doar cu eforturi uriaşe s-a reuşit stoparea propagării focului şi în coronamentul arborilor. Oricum, valoarea pagubei produsă fondului forestier se cifrează la 320.000 lei”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Caraş-Severin, ing. silvic Dan Câmpan, director comercial al acestei instituţii.

Efortul ţinerii sub control al acestui fenomen a însemnat implicarea, prin participarea cumulată de la începutul anului, a 570 de silvicultori, 380 de pompieri, 124 de cetăţeni, poliţişti şi jandarmi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.