Ministrul PSD al agriculturii, Petre Daea
Ministrul PSD al agriculturii, Petre Daea
Ultima Ora Justiție

Petre Daea vorbește despre citarea sa la Parchetul General în dosarul penal privind epidemia de pestă porcină

Petre Daea vorbește despre citarea sa la Parchetul General în dosarul penal privind epidemia de pestă porcină

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marți, la Parlament, că nu a fost citat la Parchetul General în dosarul penal privind epidemia de pestă porcină, precizând că dacă va fi chemat la audieri va merge „oriunde țara o cere”.

„Nu, nu am fost citat. Însă ce vă pot spune, da, în Ministerul Agriculturii a fost solicitat materialul pe care l-am transmis d-lui Președinte ca material de informare privind modul în care am acționat în această direcție”, a declarat, marți, la Parlament, ministrul Agriculturii, Petre Daea, scrie mediafax.ro.

Întrebat dacă va merge la Parchetul General dacă va fi chemat la audieri, Daea a spus că merge oriunde „țara o cere”.

„Evident că mă duc, mă duc oriunde, pentru că asta înseamnă responsabilitatea unui om, să se ducă oriunde este chemat și evident că voi fi acolo unde țara o cere”, a declarat ministrul Agriculturii.

Pe 5 septembrie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, urmând a fi efectuate cercetări in rem pentru infracțiunile de răspândirea bolilor la animale sau plante și neglijență în serviciu. Cauza a fost deschisă în urma unui denunț, dar și a unei autosesizări.

„La Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau plante, prev. de art.355 din Codul penal, și neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal. Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț”, au precizat reprezentanții Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.