Peste 50.000 de români cer redeschiderea Dosarului 10 August. Petiția a ajuns la Procurorul General al României. ”Vrem anchetă corectă!” 7
Ultima Ora Justiție

Peste 50.000 de români cer redeschiderea Dosarului 10 August. Petiția a ajuns la Procurorul General al României. ”Vrem anchetă corectă!”

57.000 de români au semnat petiția inițiată de Comunitatea Declic, prin care se cere redeschiderea Dosarului 10 August.

Dosarul 10 August a fost clasat de magistrați, iar cei care au bătut și gazat românii, în Piața Victoriei, în 10 August 2018, au scpăat fără a fi pedepsiți.

”Pentru a mai avea încredere în justiție, vrem să vedem o anchetă temeinică și imparțială, care să descopere vinovații pentru represiunea din 10 august.

 

Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar ”fără vinovați”, precum dosarele Revoluției și Mineriadei.

Petiția „Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august!”

 

Reprezentanții Comunității Declic i-au înmânat Procurorului General petiția și i-au solicitat să analizeze cu celeritate solicitarea a zeci de mii de cetățeni, care așteaptă să fie făcută dreptate pentru sutele de victime din 10 august 2018.

Au trecut deja 2 ani de la violențele din Piața Victoriei, iar dosarul este în continuare la faza de cercetare penală.

 

”Am fost toți în stradă pentru a apăra independența Justiției din România. Acum nu cerem altceva decât ca justiția să funcționeze pentru toți cetățenii. Dacă Procurorul General nu va infirma soluția rușinoasă a DIICOT, atunci va mai scrie o filă neagră în istoria justiției din România, după dosarele Revoluției și Mineriadei”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant al Comunității Declic.

Peste 50.000 de români cer redeschiderea Dosarului 10 August. Petiția a ajuns la Procurorul General al României. ”Vrem anchetă corectă!” 8

În cazul în care Procurorul General nu va ține cont de solicitarea a zeci de mii de români, Comunitatea Declic va continua procedura în instanță și va deschide chiar o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă va fi necesar.

Află mai multe despre campaniile Declic urmând acest link.”, scrie DECLIC.

AICI POȚI SEMNA PETIȚIA

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii