ALERTĂ! Poliția Română avertizează că perioada aceasta este favorabilă pentru fake news
ALERTĂ! Poliția Română avertizează că perioada aceasta este favorabilă pentru fake news
Breaking News Social Ultima Ora

Peste 13.000 de angajați ai Internelor, MAI, alături de oamenii afectați de intemperii

Un număr de 11 judeţe au înregistrat efecte ale vremii severe, fiind afectat traficul rutier pe trei drumuri naționale și un drum județean și cel maritim. Au fost degajați copaci, un stâlp, iar un camion a fost deblocat.

Potrivit MAI, 13.000 de angajați au fost mobilizați pentru a interveni în situațiile de risc cauzate de fenomenele meteo periculoase în județele vizate de Cod Portocaliu și Galben de vreme severă

Au fost activate grupele operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 5 județe (AB, HD, MM, NT și SV) și a fost menținută starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

Angajații MAI au intervenit în sprijinul populației afectate pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic și viscol, în cele 11 județe în care s-a manifestat vremea severă (AR, BC, BN, BH, BV, CJ, CT, CS, HR, IS și SM).

S-a intervenit pentru deblocarea unui autocamion, îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 11 imobile, degajarea copacilor și a unui stâlp de electricitate care au avariat 4 autovehicule parcate, nefiind înregistrate victime.

Traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri naționale (DN 15, DN 17 și DN 17B) și un drum județean (DJ 248), dar la acest moment circulația rutieră se desfășoară în condiții normale, cu restricții de tonaj pe unele sectoare de drum, pe care se intervine pentru deszăpezire.

De asemenea, traficul aerian și feroviar se desfășoară fără probleme, iar în punctele de trecere a frontierei nu au fost semnalate restricții cauzate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

Ca urmare a vântului puternic, rămân suspendate manevrele în portul Midia (CT).

Miercuri până la ora 11.00 este în vigoare o avertizare meteorologică Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite pentru zonele de munte ale județelor Caraş-Severin și Hunedoara, unde vântul va avea rafale de 110…120 km/h, viscolind zăpada și determinând diminuarea vizibilității. Totodată, rămâne în vigoare, până la ora 20.00 și atenționarea meteorologică Cod Galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată pentru toate zonele montane înalte, unde vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii