INCREDIBIL. FACEM CĂI FERATE DE 10.000 DE ORI MAI SCUMP DECÂT POLONIA!
 Peste 1.500 de polițiști acționează la trecerile de cale ferată. 30 de accidente în acest an
Ultima Ora Social

 Peste 1.500 de polițiști acționează la trecerile de cale ferată. 30 de accidente în acest an

 Peste 1.500 de polițiști se află, joi dimineață, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată pentru a preveni eventualele accidente. În primele 9 luni ale acestui an, în zona barierelor de cale ferată au fost înregistrate 30 de accidente cu 16 morți.

În cursul dimineții de joi, Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi, desfășoară o acțiune la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

„Timp de 6 ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică vor acționa atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor. De asemenea, pe parcursul acțiunii polițiștii realizează și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor”, informează reprezentanții IGPR.

Echipele vor acționa în zona a 500 de treceri. În activități, alături de polițiști sunt angrenați jandarmi și polițiști locali.

În primele 9 luni ale anului 2019, au fost înregistrate 30 de accidente în zona trecerilor la nivel cu calea ferată soldate cu 16 morți, 13 persoane rănite grav și 30 rănite ușor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.