Pesediștii depun plângeri penale împotriva populației. În loc de semnături pentru ”Pactul lui Dăncilă”, își iau bătaie 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Pesediștii depun plângeri penale împotriva populației. În loc de semnături pentru ”Pactul lui Dăncilă”, își iau bătaie

PSD Brașov acuză că mai mulți membri ai partidului ar fi fost agresați, duminică dimineață, în timp ce strângeau semnături pentru „Pactul lui Dancila”. Pesediștii anunță că depun plângeri penale.

„Intoleranță și violență în competiția electorală a atins cote alarmante la Brașov. Democrația nu înseamnă instigarea la ura și agresarea competitorilor politici, scrie aktual24.ro.

Organizația PSD Brașov s-a confruntat noaptea trecută și în această dimineață cu o nouă serie de acte de huliganism. Noi incidente au avut loc în zonele Piață Dacia, Parcul Someșului și ITC- Alexandru Vlahuță, Municipiul Brașov. Mai exact, corturile special amenajate pentru strângerea de semnături pentru Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, inițiativa a PSD au fost devastate, batjocorite și desenate cu sprayuri sau markere.

Ba mai mult, duminică dimineață, oamenii ce strângeau semnături în zona ITC- Alexandru Vlahuță au fost amenințați și agresați fizic de un locatar din zona respectivă, în ciuda faptului că la cort pentru strângerea semnăturilor se aflau trei oameni vârstnici.

Vom depune plângere penală la Poliția Brașov și așteptăm că cei care au atribuții cu privire la pază și protecția arealelor din municipiu, respectiv Poliția Locală, să ia măsurile necesare și să ne dea explicații despre ceea ce s-a întâmplat”, anunță PSD Brașov într-un comunicat de presă.

„E revoltător că actele de vandalism, violență și ura, să fie tolerate de autoritățile locale și cerem să se ia măsuri urgențe în acest caz!

Facem apel la toți competitorii politici că decentă și bunul simt, să primeze, indiferent de culoare, programe, acțiuni sau planuri de viitor.

Opțiunea politică se exprimă în mod pașnic, prin vot, nu împărțind pumni”, a declarat și vicepreședintele PSD Brașov, Răzvan Popa.

Doar 5.000 de semnături a reușit să strângă PSD pentru petiția online în care românilor li se cere „să spună nu tăierii pensiilor și salariilor”. Prin urmare, PSD a decis să își scoată membrii în stradă să strângă semnături prin vechile metode.

După o săptămâna de promovare intensă pe rețelele de socializare, inclusiv prin postări sponsorizate (contra cost). PSD abia a reușit să strângă 5.000 de semnături pentru „Pactul lui Dancila”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.