Percheziții de amploare în 5 județe. Dosar privind fraude cu carduri bancare
Captură uriașă a procurorilor DIICOT. Un tânăr din Buzău, prins cu 8 kg de droguri
Ultima Ora Social

Percheziții de amploare ale polițiștilor DIICOT. Credite online luate în numele altor persoane cu acte falsificate

Percheziție de amploare în Argeș a DIICOT la o grupare specializată în informatică și calculatoare. Se pare că membrii grupării cereau credite online în baza unor acte false.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au făcut, marţi, 12 percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 17 suspecţi, specializat în fals informatic şi fraudă informatică.

 

Astfel, în perioada 2016-2019, membrii grupului au postat, pe site-uri web specializate, anunţuri privind recrutarea de forţă de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale şi copii ale actelor de identitate.

Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obţinute, precum şi acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituţii financiar nebancare de pe teritoriul ţării.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, până în prezent, membrii reţelei infracţionale au formulat 36 de solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparţinând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum şi adeverinţe de salariat şi extrase de cont falsificate, date şi documente pe care le-au introdus în aplicaţiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 9 sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, 9 carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro şi diferite înscrisuri.

La sediul DIICOT-S.T.Ploieşti vor fi duse pentru audieri 14 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii