Femeie reținută pentru agresiune sexuală
Femeie reținută pentru agresiune sexuală
Ultima Ora Social

Pedepsele primite de părinţii care îşi agresează copiii trebuie înăsprite

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău: „Pedepsele primite de părinţii care îşi agresează copiii trebuie înăsprite”

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, consideră că se impune înăsprirea pedepselor primite de părinţii care îşi agresează copiii, purtând în acest sens un dialog parlamentar cu ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi.

„Au existat numeroase cazuri, în toată țara, de copiii bătuți crunt de părinți, în special de tați. Agresiunile comise împotriva copiilor sunt dublate, de regulă, de acțiuni de violență îndreptate și asupra mamelor. Cele mai numeroase astfel de incidente au loc, se pare, în familiile care provin din medii defavorizate”, a apreciat parlamentarul băcăuan, în documentul oficial trimis conducerii MMJS.

În cuprinsul interpelării, deputatul social-democrat l-a întrebat pe ministrul responsabil cu protejarea drepturilor copiilor următoarele: „1. Ce măsuri ia MMJS pentru pedepsirea părinţilor care îşi agresează copiii?; 2. Care este numărul copiilor agresaţi de părinţi în ultimul an, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?; 3. Câţi dintre copiii abuzaţi şi agresaţi de părinţi ajung în centrele de plasament şi care este soarta lor ulterioară?”.

„La fel ca și în cazurile de violență în familie, actele de agresiune împotriva copiilor trebuie curmate din fașă, iar autorii trebuie să știe că statul nu tolerează asemenea acțiuni îndreptate împotriva propriilor copii. Consider că se impune o evaluare națională a acestor cazuri, iar ulterior să se identifice măsurile potrivite pentru diminuarea violențelor asupra copiilor, care să fie descurajatoare pentru oricine s-ar mai gândi pe viitor să comită astfel de fapte”, a conchis Elena Hărătău într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.