Hopa: Liviu Dragnea și Carmen Dan, vizați de procurori în dosarul ”10 august”
Justiție Ultima Ora

Parchetul General a înregistrat 238 de plângeri, la o săptămână de la violenţele din Piaţa Victoriei

Noi informaţii privind ancheta evenimentelor de vinerea trecută: 238 de plângeri penale au fost înregistrate până acum şi 106 persoane au fost audiate de procurori. În acelaşi timp, procurorul general cere presei să nu pună presiune pe anchetatori.

Sunt în curs de desfăşurare activităţi investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine, a anunţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă.

Totodată, Parchetul mai anunţă că sâmbătă şi duminică, între orele 9,00 şi 14,00, este program cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu, nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar de luni se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, bulevardul Libertăţii nr. 12, sector 5.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuşi unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenţia opiniei publice. Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparţiale şi efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum şi al stabilirii responsabilităţilor legale”, se menţionează în comunicat.

Menționăm că europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a spus astăzi că acest violențe nu au existat în realitate, ci și fost rodul unor falsificări virtuale pe fotoshop.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.