ALERTĂ la Vatican
ALERTĂ la Vatican
Ultima Ora Externe

Papa, decizie istorică pentru Biserca Catolică. Bărbații căsătoriți pot deveni preoți, femeile pot deține funcții importante

Papa Francisc aduce în prim-plan o decizie istorică pentru Biserica Catolică. Există posibilitatea ca bărbații căsătoriți să poată deveni preoți. Acest lucru va fi discutat la o întrunire a episcopilor catolici din lumea întreagă. Evenimentul are loc la Vatican și se va încheia abia pe 27 octombrie, conform bbc.com. Decizia pozitivă, dacă va fi cazul, ar pune capăt unei tradiții care a stat la baza Bisericii Catolice sezole la rând.

De asemenea, decizia ar putea fi o soluție pentru numărul foarte mic de preoți catolici din regiunile îndepărtate ale lumii. Episcopii catolici tradiționaliști au criticat extrem de aspru ideea aferentă, dar Papa Francisc a sugerat mai apoi că este deschis și că ar putea să accepte preoți căsătoriți în Biserica Catolică. Subiectul acesta este dezbătut în special în sânul Bisericii germano-catolice ce are o aripă progresistă foarte influentă. Lucrul care a surprins a fost faptul că se va vorbi și despre crearea unor roluri oficiale pentru femei.

Papa a anunțat, în cadrul unei scrisori, că va permite preoților să ierte păcatul avortului. Măsura luată de Suveranul Pontif a reprezentat o îmblânzire semnificativă a poziției Bisericii față de problematica extrem de controversată a avortului.

„De astăzi înainte le acord tuturor prelaților, în virtutea slujbei lor de slujire a enoriaților, permisiunea de a-i ierta pe cei care au comis păcatul avortului. Avortul este un păcat grav, întrucât pune capăt unei vieți nevinovat, dar nu există niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge și șterge atunci când întâlnește o inimă care se căiește și care își dorește să trăiască în pace cu Dumnezeu”Papa Francisc

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.