Viorica Dăncilă primește Decisiva în ziua Congresului. Candidatura ei la președinție este o farsă
PSD, eroare la calcule. Sondajul intern cutremură partidul. Marele dușman al lui Dăncilă
Ultima Ora Politic Social

Organizația Salvați Copiii, salută demiterea lui Andronescu. Ce îi cer lui Dăncilă

Reprezentanții organizației Salvați Copiii spun că demiterea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, este un gest firesc al premierului și atrag atenția că problemele din sistemul de învățământ sunt mai grave și nu sunt rezolvate prin sancțiuni politice.

„Faptul că premierul Viorica Dancila a luat decizia de a o demite pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educației, după ce aceasta a dat dovadă de lipsa de empatie, pe plan uman, dar mai ales de lipsa de cunoaștere a problemelor și nevoilor din domeniul pe care îl conducea este un gest absolut firesc. Îl salutăm. Atragem însă atenția că problemele din sistemul de educație sunt grave și nu se rezolva prin câte o sancțiune politică sau printr-o acțiune de PR, ci prin politici și programe complexe și susținute”, transmit reprezentanții Salvați Copiii România.

Aceștia atrag atenția că problema transportului public în comunitățile rurale este una extrem de serioasă, fiind una dintre cauzele abandonului școlar și poate pune în pericol viață copiilor.

„De altfel, Salvați Copiii și Federația Elevilor din România i-au scris Avocatului Poporului, atrăgând atenția asupra faptului că, prin adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului, act normativ care a eliminat transportul județean de persoane din sfera serviciilor publice, elevilor din România nu li se vor mai deconta abonamentele pentru transportul județean, ceea ce va conduce la creșterea abandonului școlar în rândul copiilor din mediul rural, cei mai vulnerabili din punct de vedere social-economic”, mai arată organizația.

Potrivit acestora, educația nu are nevoie de reforme personalizate și nici de zile de vacanță în plus, ci de „asumare”. Salvați Copiii cer premierului să facă din educație o prioritate națională, pornind de la buget și alte resurse alocate.

„De asemenea, îi solicităm numirea unei persoane competențe la portofoliul Educației, unul dintre cele mai importante ministere în ecuația oricărui stat care lucrează în virtutea interesului general. Mii de mulțumiri, Alexandra”, mai arată sursa citată.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.