https://newsteam.ro/
Ludovic Orban
Ultima Ora Politic

Orban face praf PSD după eșecul Rovanei Plumb. ”Să termine cu camăta și impostura pentru funcții publice”

Ludovic Orban a afirmat, luni, că Viorica Dăncilă trebuie să înceteze „mascarada” și să vină cu altă propunere pentru funcția de comisar european. Liderul PNL susține că tentativa Rovanei Plumb de a stinge un împrumut cu două apartamente la schimb e un gest scandalos.

„PSD a dus impostura și „camăta” pentru funcții publice la nivel european și trebuie să înceteze mascarada nominalizărilor penibile și rușisoane pentru România. Tentativa candidatului PSD la funcția de Comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situație de conflict de interese prin stingerea unui împrumut luat de la o persoană fizică cu două apartamente la schimb, este un gest scandalos care aruncă asupra României anatema unor politicieni obișnuiți cu camăta pentru funcții publice. Premierul Viorica Dăncilă trebuie să retragă nominalizarea Rovanei Plumb care a făcut deja prea mult rău României la nivel european”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PNL cataloghează drept „scandalos” gestul Rovanei Plumb prin care își achită un împrumut cu două apartamente la schimb.

„Încercările disperate ale candidatului PSD de a ieși din situația de conflict de interese cu un troc făcut peste noapte ca la cămătari nu au reușit să păcălească pe nimeni. Mai mult, soluția de înțelegere amiabilă la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul său doar într-o situație reclamată de conflict de interese a întărit lipsa de transparență și de onestitate a candidatului PSD”, a adăugat Orban.

PNl îi cere premierului Viorica Dăncilă să vină cu altă propunere pentru funcția de comisar european.

„Cerem imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare cu acordul Președintelui Klaus Iohannis și cu respectarea condițiilor legale de audiere a candidatului propus în Parlamentul României. Viorica Dăncilă și PSD trebuie să înceteze imediat mascarada nominalizărilor pentru funcția de Comisar european care afundă și mai mult România la nivel european și să evite o nouă propunere penibilă și rușinoasă pentru România”, a mai transmis Orban.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.

„Breaking News: Respinși din nou la vot acum, amândoi candidații, Plumb si Trocsany. Vot 13+, 7- , Plumb Așa se întâmpla și in cazul celui din Ungaria, Trocsany. VOT 12+, -9”, a scris europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.