UDMR anunță că nu se alătură PSD, ALDE și Pro România pentru demiterea Guvernului Orban. Nu semnează moțiunea de cenzură
UDMR anunță că nu se alătură PSD, ALDE și Pro România pentru demiterea Guvernului Orban. Nu semnează moțiunea de cenzură
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA #VALER DORNEANU Politic

Orban atacă la Curtea Constituțională legea promovată de Tăriceanuă, Ciolacu și UMDR, care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor

Premierul Orban va ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege potrivit căruia data alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Legislativ, prin lege organică, nu de Guvern. 

Orban spune că asta nu s-a întâmplat de 30 de ani în România, fapt pentru care a decis să nu lase la mâna parlamentarilor stabilirea datei alegerilor.

„Nu-mi amintesc ca în 30 de ani parlamentarii să stabilească data alegerilor. Parlamentarii sunt parlamentari în funcție. Interesul lor este să rămână cât mai mult în funcție.

Această decizie a Parlamentului este rezultatul deciziei CCR, care a zis că poate să stabilească data alegerilor și Guvernul și Parlamentul. Pronunțarea a fost legată de alegerile locale, acum situația este diferită.

După părerea mea este un conflict de interese.Analizăm cu constituționaliștii noștri temeiul atacării la Curte”, a spus Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.