Declarația săptămânii: Dacă aurul României încape pe mâinile PSD-lui, îl transformă în ghiuluri și inele
Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern
Ultima Ora Politic

Orban asigură legalitatea mișcării Președintelui. ”Susținem decizia”

Orban asigură legalitatea mișcării Președintelui. ”Susținem decizia”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMG respectă legea. Liderul liberalilor a mai spus că premierul Dăncilă nu are temei constituțional pentru a ataca la CCR decretul, relatează agerpres.ro.

„Există un temei legal foarte serios și susținem decizia președintelui”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, întrebat cu privire la decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.

Liderul liberalilor a preciat că nu există prevedere constituțională pentru sesizarea la CCR a premierului privind decretul pentru prelungirea mandatului șefului SMG, Nicolae Ciucă.

„Nu văd ce prevedere constiuțională ar sta la baza unui astfel de demers. Se pare că în ultima vreme Viorica Vasilica Dăncilă se crede că este chiar prim-ministru.Ttrebuie să îi aducem aminte că adevăratul prim-ministru este Dragnea. Este o simplă mariontă care nu face altceva decât să execute orbește toate comenzile ticăloase ale președintelelui PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că decretul pentru prelungirea mandatului șefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de președintele Klaus Iohannis, nu respectă condițiile de legalitate și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.