Opoziția a explodat după decizia magistraților pe Legea Bugetului. ”Este iresponsabilă” 1
Ultima Ora Politic

Opoziția a explodat după decizia magistraților pe Legea Bugetului. ”Este iresponsabilă”

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, miercuri, că respingerea sesizării lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului reprezintă o iresponsabilitate, precum și datele incluse în bugetul de stat de către premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, conform mediafax.ro

„Respingerea sesizării de neconstituționalite a Legii bugetului este la fel de iresponsabilă precum lipsa de asumare pe propria răspundere a Prim-ministrului Viorica Dăncilă și a Ministrului Finanțelor Publice Eugen Teodorovici a datelor incluse în buget, așa cum cere Legea finanțelor publice. Pur și simplu, nu există o astfel de declarație pe propria răspundere a Premierului sau a Ministrului Finanțelor prin care se certifică veridicitatea informațiilor prezentate în buget”, a scris Ionel Dancă, miercuri, pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor susține că decizia CCR de respingere a sesizării lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului nu schimbă faptul că acesta este constituit din date false.

„Decizia CCR privitoare la Legea bugetului nu schimbă faptul că bugetul de stat pentru 2019 ese un buget construit cu date și informații false, pe care nu și le asumă nimeni, prin încălcarea legilor în vigoare, a tratatelor europene la care România este parte și prin ignorarea prevederilor constituționale fundamentale. Bugetul de stat pentru 2019 nu poate intra în vigoare așa cum a fost construit de hoții din PSD și ALDE pentru că este un buget cu bani falși care bagă economia României în faliment. Acest buget trebuie corectat în regim de urgență pentru a salva economia de la dezastru”, a adăugat Dancă.

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Prima obiecție de neconstituționalitate pe legea bugetului a fost respinsă cu majoritatea de voturi, iar cea de-a doua obiecție referitoare la Legea plafoanelor bugetare a fost admisă cu unanimitate de voturi.

Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.

Pe 22 februarie, președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională privind Legea bugetului. Șeful statului argumentează în obiecția de neconstituționalitate că au fost încălcate atribuțiile și rolul Consiliului Fiscal în procedura parlamentară a proiectului de buget, deoarece organismul trebuie să emită o opinie legată de toate amendamentele admise în dezbaterile Legislativului.

Camera Deputaților a adoptat, decizional, pe 15 februarie, bugetul de stat pentru 2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.