Opinia astrologolui. Omenirea - între democrația occidentală imperfectă și dictatura chineză perfectă! (I) 1
April 28, 2020, Berlin, Berlin, Germany: A grafitti with portraits of US President DONALD TRUMP and President of the People's Republic of China XI JINPING wearing face masks can be seen at Berlin Mauerpark. US President Donald Trump has again blamed China for the outbreak of the coronavirus pandemic, which began in the Chinese city of Wuhan at the end of last year and has developed into a global pandemic. In the meantime, Trump spoke of the 'Chinese virus' because the pathogen had been detected in a human being for the first time in the Chinese city of Wuhan with its millions of inhabitants. (Credit Image: © Jan Scheunert/ZUMA Wire)
Ultima Ora Exclusiv Social

Opinia astrologolui. Omenirea – între democrația occidentală imperfectă și dictatura chineză perfectă! (I)

SERGIU BĂLAN-astrolog

Lumea se schimbă, o poate observa și cel mai neexperimentat om într-ale politicii sau ale socialului, iar pandemia Covid-19 face parte din factorii declanșatori și, totodată, continuatori ai acestui fenomen. Fiindcă, în ciuda vitezei cu care se derulează evenimentele, schimbarea nu se produce peste noapte. Firește, astrologia nu este deloc străină de ceea ce se întâmplă; mai mult, are și explicații!

Mai întâi, trebuie spus că marii actori ai astrologiei mondiale sunt doi aștri, frecvent pomeniți în studiile anterioare și anume Saturn și Pluton. Saturn, fiindcă semnifică guvernul structurile, politica, dar și puntea de legătură dintre legile omenești și legile spirituale.

Prin urmare, când lumea uită de legile spirituale (ba, chiar și de cele elementare, umane), intervine Saturn, care ne aduce cu picioarele pe pământ. E drept, de cele mai multe ori, o face punitiv sau, mai curând, coercitiv). Pluton are de-a face cu evoluția conștiinței – strică, demolează ceea ce stă în calea progresului spiritual și apoi reclădește, pe baze noi. Produsul rezultat este îmbunătățit!

Poate cel mai important argument în favoarea celor afirmate – că aceștia sunt aștrii capitali în mecanica evoluției umane – sunt aspectele pe care le-au format, de fiecare dată când au avut loc marile evenimente în istorie. Doar câteva exemple, din secolul trecut: conjuncție Saturn/Pluton în Rac (semnul popoarelor), 1913-1916, preambulul și declanșarea Primului Război Mondial; cuadratură Saturn (Balanță)/Pluton (Rac), 1921-1923, încep să se exprime Hitler și Mussolini (fascismul), dar și Stalin (totalitarismul).

Opoziția  Saturn (Capricorn)/Pluton (Rac) din 1930-1933 se suprapune cu marea criză economică și cu instaurarea dictaturii lui Hitler, iar cea de-a doua cuadratură Saturn (Taur)/Pluton (Leu) din ciclul început în 1913, între 1939-1941, coincide cu începerea celei de-a doua conflagrații mondiale.

În fine, să mai adăugăm o nouă conjuncție Saturn/Pluton în Leu, 1946-1948,  aspect care semnifică sfârșitul unui ciclu și începutul altuia. Nu se poate spune că nu este așa, întrucât vorbim despre începutul Războiului Rece, ascensiunea lui Mao Zedong în China, etc. Și, în final, să mai amintim un eveniment din secolul curent, atacul asupra WTC, la 11 septembrie 2001, care a avut loc tot pe un aspect Saturn/Pluton, respectiv opoziția lor, pe Gemeni/Săgetător.

Moartea Neagră, pandemia de ciumă bubonică, face parte, și ea, din expresiile aspectelor Saturn/Pluton. Rădăcinile molimei sunt în China (nu este, acum, prima oară când omenirea se confruntă cu probleme foarte serioase provenite din acea zonă geografică), prin 1330-1333, exact pe fondul unei opoziții Saturn (Fecioară)/Pluton (Pești).

De remarcat faptul că sunt implicate semnele sănătății! Conjuncția Saturn/Pluton din Berbec, între 1348-1351, coincide cu expansiunea ciumei în Europa, continent văduvit de aproape jumătate de populație consecutiv acestei boli chinezești. Și, tot în siajul unui aspect Saturn/Pluton (opoziție), se înregistrează epidemia din Anglia, în 1665. Q.E.D.

Actualmente, funcționăm în paradigma unei noi conjuncții Saturn/Pluton, plasată în Capricorn (maximul acestui aspect a fost la 12 ianuarie 2020). După cum s-a observat, aspectele dintre cele două planete presupun tensiuni, demonstrații de forță, războaie, luptă pentru putere și pentru resurse. Putere, care poate fi de ordin material (bani, resurse – petrol, minereuri prețioase, etc.) sau spiritual (religie, doctrine, etc.). Ambele puteri sunt tentante, dorite și vânate, mai ales în perioadele în care cele două planete buclucașe interacționează.

Dacă îl mai adăugăm în ecuație și pe Uranus, care tranzitează Taurul, avem o imagine și mai completă – schimbare a structurilor de putere, a conducătorilor, a formelor de guvernământ, a ideologiilor de partid (în asociere cu Jupiter și cu Neptun), a finanțelor lumii. Saturn acționează restrictiv, nu este Moș Crăciun, deci sunt posibile fie reforma bancară, fie recesiunea profundă. Sau, câte ceva din fiecare.

Spuneam, într-un studiu anterior, că, deși poate nu pare, fiecare țară își face ordine în bătătură – de când lumea și pământul, situațiile de criză au fost exploatate de către oportuniști și de către conducători. Mai ales de către cei cu ambiții de dominare mult peste media acceptabilă. Puterea este un afrodiziac veritabil (nu degeaba sexul și puterea sunt apanajele aceluiași astru – Pluton, firește!), iar, cine reușește să pună mâna pe o felie mai mare, nici că ar vrea să mai renunțe la ea! Este valabil pentru toți, la toate nivelurile!

(Va urma).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.