Olguța Vasilescu anunță mișcarea PSD pentru dărâmarea Guvernului Orban. Ce pune la cale echipa lui Ciolacu 1
Ultima Ora Politic

Olguța Vasilescu anunță mișcarea PSD pentru dărâmarea Guvernului Orban. Ce pune la cale echipa lui Ciolacu

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu anunță că ,în cazul, în care, Guvernul nu va majora pensiile cu 40 la sută așa cum prevede legea dată de social-democrați, atunci, partidul său va depune o moțiune de cenzură în Parlament.

Vasilescu mai spune că PSD nu este de acord nici cu impozitarea pensiilor foarte mari.

” Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera că acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare!

1. Legea nu prevede doar creșterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corectă toate inechitățile din sistem, începând de anul viitor, când se va intră pe nouă formulă de calcul. Pentru a beneficia de toate prevederile bune însă, Casa Națională de Pensii va trebui să recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii, iar recalcularea trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Nu au făcut nimic până acum! Nu au recalculat nici măcar un dosar pe nouă formulă deși au trecut 5 luni din acest an!

2. Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor din sistemul public! În prima ordonanță de urgență dată de guvernul PSD, în 2017, am ELIMINAT impozitul pe pensiile sub 2000 de lei și am scăzut de la 16 la 10 la sută impozitul pentru pensiile mai mari de 2000 de lei. De asemenea, am eliminat plata CAS din toate pensiile. Dacă în sistemul public sunt și pensii mari, este pentru că beneficiarii lor au contribuit cu sume mari.

3. Guvenul PNL a promis că va respectă legea, iar Vasile Câțu a spus că banii de pensii sunt prinși în buget. În funcție de acest lucru s-a calculat deficitul acestui an și, drept urmare, guvernul s-a împrumutat la dobânzi mai mari. Cum e posibil să se spună acum că nu mai sunt bani de pensii?

4. Noi am găsit soluții să scădem deficitul de la fondul de pensii de la 16 miliarde, cât era în 2016, la 1 miliard, în 2019, în condițiile în care am crescut pensiile cu 60 la sută! Ei nu găsesc soluții nici măcar când se împrumută cu sume halucinante?

5. Am scăzut datoria publică de la 39 la sută,cât era în 2016, la 36 la sută. Anul acesta datoria publică va crește din nou la 39 la sută! Practic, au anulat în câteva luni 3 ani de guvernare performanță! Noi ne-am împrumutat în 3 ani cu 17 mld euro, ei cu 15 miliarde în 6 luni. Unde sunt banii? Nu s-a construit nicio autostrada, costurile pandemiei sunt suportate de autoritățile locale și nu de la bugetul statului, nu au fost creșteri de venituri pentru populație!

6. La ora actuală, pensiile reprezintă 7 la sută din PIB. După aplicarea legii pensiilor în integralitatea ei, procentul din PIB va fi de 11,7 la sută. Media europeană este 13 la sută. Am fost noi un guvern iresponsabil? Atunci guvernele celorlalte țări cum pot fi numite?

7. Am lăsat deficitul la 2,8 la sută. Acum este 5,7. Până la sfârșitul anului va fi 9,2 după prognoze. Revin cu întrebarea: ce au făcut cu banii?

8. Astăzi un secretar de stat mi-a spus că au încasări la buget peste cât au prognozat. Datele reale le vom ști când Ministerul de Finanțe le va publică. Dar, dacă vrei venituri mai mari, tu suspenzi activitatea Inspecției Muncii și a Poliției de Frontieră? Ce trafic se face la frontieră de nu mai trebuie să fie controale?

9. Adunați sumele în plus plătite pentru măști și alte produse necesare pandemiei și veți vedea că 10 miliarde de lei cât sunt necesari la pensii e o glumă… Nu ar fi mai bine să se oprească din furat?

10. Orice creștere sub 20 la sută a punctului de pensie nu acoperă nici măcar rată inflației, cumulat, pe întregul an. De ce austeritatea trebuie plătită de cei mai săraci dintre români, din nou?

11. Vreți să impozitați pensiile speciale? Dați Ordonanță de Urgență! V-ați lăudat că veți face asta din prima zi de guvernare! Nu numai că nu ați făcut nimic pentru tăieri, dar ați solicitat parlamentului și abrogarea OUG59/2017 care plafona pensiile speciale!

12. Dacă legea pensiilor publice se va aplică în integralitatea ei, pensiile din sistemul public se vor apropia în cuantum de valoarea multor pensii speciale. Conform simulărilor, pensia unui profesor universitar va fi de 8100 lei, iar cea a unui medic de 5000 de lei, în condițiile în care simulările sunt făcute la valoarea salariilor din 2017.

Și atunci care ar mai fi rostul pensiilor speciale, din moment ce prin adoptarea acestei legi am vrut că toată lumea să beneficieze de o pensie decentă? Da! Dar pentru asta nu trebuie prorogate termene și trebuiesc recalculate toate cele 5 milioane de pensii.

Poate o trezește cineva pe Violetă care de 5 luni ne spune că nu știe cu cât se cresc pensiile, dar se va informa la Finanțe. Voi va informați câte o silabă pe săptămâna?Respectați legea! Vârstnicilor le-ați cerut să stea închiși în casă și să nu își vadă două luni copiii, că să se respecte legea. Nu e valabil și pentru voi?”, scrie Vasilescu pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.